Kardeşlik turnuvaları Van’da da yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kardeşlik ve Spor Turnuvaları’ kapsamında yapılacak müsabakaların Van’daki etkinlikleri ise 17 ile 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

VAN 15.08.2017 12:59:35 0
Kardeşlik turnuvaları Van’da da yapılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gençlik ve Spor Bakanlığınca 20 Temmuz, 25 Ağustos tarihleri arasında Batman, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Muş, Ağrı ve Van illerini kapsayan 4 ana branşta (Bisiklet, Badminton, Sokak Basketbolu ve Plaj Voleybolu), günübirlik spor alanları kurulması suretiyle, sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılarak bölge halkının bireysel ve toplumsal gelişiminin sağlanması, sporun yaygınlaştırılması ve spora olan ilginin arttırılmasını hedefleyen kardeşlik ve spor turnuvaları düzenleneceği ifade edildi.

   Yapılan açıklamada “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kardeşlik ve Spor Turnuvaları’nın Van etabı ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda 17-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında Atatürk Lisesi Bahçesinde Stretbaall (Sokak Basketbolu) ve Badminton müsabakaları düzenlenecektir. Müsabakalara katılmak isteyenlerin ise müracaatlarını; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Birimine, Basketbol ve Badminton antrenörlerine yapmaları gerekmektedir.  Proje kapsamında 17-25 Ağustos tarihleri arasında Van’da Stretbaall (Sokak Basketbolu) ve Badminton branşında günübirlik müsabakalar düzenlenecektir” denildi.

   Proje hakkında açıklamalarda bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Bu proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücünü kullanarak bölge gençliği ve halkının hem bireysel hem de toplumsal olarak gelişiminin sağlanması, sporun yaygınlaştırılması ve spora her yaştan katılımın sağlanması hedeflenmektedir. Doğu Anadolu bölgesinden, ilimiz Ağrı, Elazığ, Muş, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ise Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin illerinde Badminton, Sokak Basketbolu, Plaj Voleybolu ve Bisiklet branşlarında faaliyetler gerçekleştirildi.  Van’da da Stretbaall (Sokak Basketbolu) ve Badminton branşlarında faaliyetler yapılacaktır. Tüm Van halkını müsabakalara başvurmalarını bekliyoruz. Müsabakalar 17 Ağustos 2017 tarihinde saat 16.00’da Atatürk Lisesi Bahçesinde başlayacaktır. İl Müdürlüğümüz Spor Şube müdürlüğümüzde ve ilgili antrenörlerimize yapılacaktır. İl Müdürü İnanç; Müsabakaların final ayağının ise 24 ve 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında saat16:00’da Valilik Binası önünde yapılacağı ve katılımcılarımıza ise çekilecek kura sonucu bisiklet hediye edilecektir” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi