Kardeşlerimiz Üşümesin

Muhittin Kandırmaz

VAN 30.11.2017 09:55:50 0
Kardeşlerimiz Üşümesin
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kış aylarının gelmesi ve soğukların bastırması ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin sıkıntıları da oldukça arttı. Temel gıda ihtiyaçlarının yanında yardıma muhtaş ailelerde kış aylarında bir de soba, kömür, battaniye, kışlık kıyafet gibi soğuktan korunmaya yönelik ihtiyaçlar ön plana çıkmaktadır. Yardımeli Derneği Pazarcık Temsilciliği olarak “Kardeşlerimiz Üşümesin” sloganıyla kışa girerken muhtaç ailelere 2,5 ton (100 torba) kömür, 50 adet battaniye ve muhtelif giyim malzemesi dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Allahu Teala bize yüce Kuran’da “Mallarını gece ve gündüz, gizlice ve açıkça infak edenler yok mu, işte onların Rableri katında ecir ve mükafatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur, onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar.” (Bakara-274) buyuruyor. Ne güzel müjde değilmi? Bu yardımların gerçekleşmesinde, faaliyetlern organize edilmesinde emeği geçen duyarlı, hayırsever, infak ehli müslüman kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rabbimizin rızasına nail olmaları ve cennetin sakinleri arasında olmaları için niyazda bulunuyoruz.

 

Bizler evlerimizde, sıcak ve refah içinde yaşarken Müslüman kardeşlerimizin, özellikle minik yavruların üşüyerek ve türlü sıkıntılar çekerek yaşamalarına gönlümüz razı olmamalı. Dinimizin öğretisi bu değil aksine tam tersi. O halde çevrenizde, yakınınızda varsa ihtiyaç sahibi kardeşlerinize yardım elinizi uzatın. Yardımeli aracılığı ile yardımlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.