Kardeşler Çay Evi’nde geleneksel uygulama devam ediyor

Van’da bulunan Kardeşler Çay Evi sahibi Dolayı Öztürk, geleneksel hale getirdikleri soba üzerinde tarçın çayını bu sene de kaynatmaya başladı. Dolayı Usta tarafından hazırlanan, sobanın üzerinde saatlerce kaynatılarak müthiş bir ren

VAN 30.11.2021 11:10:24 0
Kardeşler Çay Evi’nde geleneksel uygulama devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kardeşler Çay Evi, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, geleneksel tarçın çayı sunumunu yapmaya başladı. Geleneksel hale gelen uygulama gelen müşterilerin de büyük beğenisini alıyor. Havaların soğumasıyla birlikte Kardeşler Çay Evinde sobanın kurulması, tarçın çayı severleri de mutlu etti. Soba etrafından toplanan, güzel ve sıcak bir ortamda oturan vatandaşlar, tarçın çayı eşliğinde koyu sohbetler ediyor. Sobaya ilk ateşin atılması ile birlikte 2 demlik tarçın çayının sobanın üzerinde sürekli kaynar vaziyette olduğunu söyleyen Dolayı Usta, gün boyunca tarçın çayı servisi yaptığını dile getirdi. Öztürk, tarçın çayının müdavimleri olduğunu ve söz konusu çaya yoğun ilgi gösterdiklerini ifade etti.
Genellikle soğuk havaların başlamasıyla tarçın çayı servisine başlayan işletme, havaların ısınmaya başlamasıyla beraber uygulamayı bir sonraki sonbahara kadar erteliyor. Tarçın çayı sobanın üzerinde sürekli kaynadığı için, içerinin de havasını değiştirirken,  dışarıya kadar da kokusu yayılıyor. Bu koku, tarçın çayı içmek isteyenleri cezbediyor. 
Geleneksel hale gelen tarçın çayına rağbetin çok iyi olduğunu belirten Kardeşler Çay Evi Sahibi Dolayı Öztürk: “Havalar soğuk olduğu sürece tarçın çayına ilgi gösteriliyor. Tarçın çayımız, Mart sonuna kadar sobanın üzerinde kaynamaya devam edecek. Vatandaşlarımızın, bu soğuk günlerde bu çayı tüketmelerini tavsiye ediyorum çünkühastalıklara karşı faydası var” dedi.

“TARÇIN ÇAYINI, KARIŞIMDAN HAZIRLIYORUZ”
Uzun yıllardır tarçın çayı hazırlayarak soğuk havalarda talep eden müşterilerine servis ettiklerini söyleyen Kardeşler Çay Evi Sahibi Dolayı Öztürk, çayın soğuk algınlığına da iyi geldiğini söyledi.
Öztürk: “Havaların soğumasıyla başlamasıyla tarçın çayının servisine başladık. Tarçın Çayı kışın özellikle soğuk algınlığına karşı faydası olan sıcak bir içecektir. Onun için biz de bu çayı uzun yıllardır her sene hazırlıyoruz ve geleneksel hale getirdik. Yaklaşık 6-7 çeşit bitki karıştırarak hazırlıyoruz bu çayı ve çok tercih ediliyor. Karışımın içinde tarçının 2 çeşidi var, ıhlamurun 2 çeşidi var, kuşburnu, zencefil gibi bitkiler var. Havalar soğuk olduğu sürece bu çaya ilgi çok oluyor. Mart sonuna kadar bu çay sobanın üzerinde kaynamaya devam edecek. Vatandaşlarımızdan, bu soğuk günlerde bu çayı tüketmelerini tavsiye ediyorum çünkü faydası var. Zaten vatandaşlarımız da bu çaya çok fazla ilgi gösteriyorlar, bize 'geç kaldınız' diyenler de var. Bu çayın müptelası olanlar var, hemen hemen hergün gelen oluyor, yine kampüsten hocalarımız özellikle bu çayı içmek için geliyorlar.”  diye konuştu.
Özel Haber: M. Selim KURT