Karayolları'nın peyzaj çalışmaları sürüyor

ŞEHRİN GİRİŞİ ÇOK DAHA GÜZEL OLUYOR

VAN 13.07.2015 13:53:48 0
Karayolları
Tarih: 01.01.0001 00:00
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nün Van-Edremit yolu üzerindeki refüj peyzajı, yol bakım, onarım ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Söz konusu çalışmaların ardından Edremit'ten Van'a doğru şehrin girişinin oldukça güzel olacağı ifade ediliyor.
Bölge: Fehmi Tekdur
Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün İpekyolu üzerinde başlattığı yol yapım, bakım, peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarında işlerin hızlandığı gözle görülür şekilde belli olmaya başladı.
Son yıllarda özellikle üst geçitlere ağırlık veren Karayolları Bölge Müdürlüğü, ışıklandırılan üst geçitler ile vatandaşın takdirini kazanmayı başarmıştı.
Şehrin belli bölgelerinde ışıklı tabelalarla kendi çalışmalarını da yansıtan Karayolları Bölge Müdürlüğü, son zamanlarda Van-Edremit arasındaki peyzaj çalışmalarına da ağırlık verdi. Özellikle Edremit İlçe merkezinden Bölge Hastanesi'ne kadar olan bölgede orta refüjlerde yoğun bir çalışma başlatıldığı görüldü.
 
ŞEHRİN GİRİŞİ ÇOK DAHA GÜZEL OLUYOR
Çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması ile birlikte şehrin girişinin de güzelleşeceği belirtiliyor. Vatandaşlar ise söz konusu çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade ederek, "Bu memleket bizim. Bu memlekette güzel işlere imza atan kurum kim olursa takdir etmek gerekiyor. Belediye, Özel İdare, Karayolları veya DSİ… Kurum çok da önemli değil. Herkesin kendi çalışma kapsamı dahilinde memleketi güzelleştirme sorumluluğu var. Van artık büyük bir şehir. Özellikle Gevaş ve Edremit istikametinden Van'a girildiğinde, yolların eskiye oranla çok daha güzel, peyzaj çalışmalarının ve ağaçlandırma çalışmalarının da çok daha iyi olduğunu görüyoruz.Bunlar da bizi mutlu ediyor" diye yorumlarda bulundular.
Bazı vatandaşlar ise devletin işini yapan bazı firmaların kaliteye önem verdiğini, ancak bazılarının ise işini iyi yapmadığını belirterek, "Devlet kurumlarının zaman zaman müteahhit firmalara verdiği işlere baktığımızda, kimi işler güzel yapılırken, kimi işler baştan savma yapılıyor. Bazı firmalar işlerini çok temiz ve çok daha kaliteli yaparken, bazı firmaların ise işleri hem ağır hem de kalitesiz yaptığına şahit oluyoruz. Bizler bu tür devlet işleri yapılırken, çok daha vicdanlı ve doğru yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu devletin parası bizim paramızdır. Devlet müteahhit firmalara iş verdiğinde mutlaka denetim mekanizmasını çok iyi işletmeli ve işlerin kaliteli yapılmasına özen göstermelidir. İşini iyi yapmayan, kalitesiz yapan firmaların notu düşürülmelidir" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından Edremit İlçesi'ndeki sahilde yapılan yürüyüş parkurları ve oyun alanları ile vatandaşların dinlenmesi için yapılan oturma bankları ilçenin imajına bir güzellik kattı.