-Karar siyasidir

Yürütülen 'KCK' davasında hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Veysel Keser, verilen cezaların siyasi olduğunu, AKP'nin Van'daki 7-1'lik yenilgisinin rövanşını mahkemeler aracılığıyla almaya çalı

VAN 18.06.2015 12:33:45 0
-Karar siyasidir
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da 2012 yılında "KCK" adı altında düzenlenen baskınlarda aralarında belediye başkanları ile BDP yöneticilerinin de bulunduğu 16 kişi hakkında Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 9 Haziran'da görülen karar duruşmasında verilen toplam 145 yıl cezaya tepkiler sürüyor. Bir tepki de aynı kararda ceza alan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser'den geldi. Keser konuya ilişkin yaptığı açıklamada; " 'Örgüt üyesi olmak' iddiasıyla verilen cezalarda birçok demokratik eyleme katılmak bile delil gösterildi. Gizli tanık beyanları ve telefon dinlemeleri baz alınarak yapılan yargılamada Kürt siyasetçilerin katıldıkları demokratik eylemler ve bu eylemlerdeki konuşmaları suç kapsamında değerlendirildi. Newroz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü, 4 Nisan kutlamaları gibi on binlerin katıldığı etkinliklere katıldıkları için yargılanan Kürt siyasetçilerin, bu eylemlerde yaptıkları konuşmalar da "KCK üyeliği" için yeterli neden sayıldı." ifadelerini kullandı. Keser, sivil itaatsizlik eylemine katılmasının da suç sayıldığını belirttiği açıklamasında, kendisinin o dönem açlık grevine verdiği desteğin de KCK üyeliği için delil kabul edildiğini belirtti.

Verilen cezaları siyasi bir karar olarak değerlendiren Veysel Keser, mahkemenin öne sürdüğü delillerin tamamının demokratik eylemler olduğunu ifade etti. Keser, Newroz, Kadınlar Günü gibi eylemlere katıldıkları gerekçesi ile kendilerine dava açıldığını, yargılamada KCK'ye üyesi olabilmesi için organik bağı ifade edecek somut delillerin olmadığına dikkat çekti. KCK davalarının artık anlamını yitirdiğinin altını çizen Keser, "AKP'nin KCK davalarına yeniden umut bağlaması, seçimlerde aldığı yenilgiyle alakalıdır. Seçimden 2 gün sonra verilen cezaları, AKP'nin Van'da aldığı 7-1'lik yenilginin rövanşı olarak görüyorum. Ancak verilen cezalar bizleri yıldırtmayacak" diye konuştu.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -