Karaismailoğlu: Van'da 9 milyar TL bedelli proje yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından bu yana çok sayıda proje yapıldığını ve onlarcasının da bittiğini belirterek, şu ana kadar 9 milyar

VAN 17.08.2020 16:40:26 0
Karaismailoğlu: Van'da 9 milyar TL bedelli proje yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İncelemelerde bulunmak ve açılış yapmak üzere Van’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van Valiliği, AK Parti İl Başkanlığı, Gar Müdürlüğü, Tuşba Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından, TCDD Feribot İskele Sahilinde incelemelerde bulundu.

     Bakan Karaismailoğlu’na İskele Mahallesi'ndeki sahil iskelesi incelemelerinde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve kurum müdürleri eşlik etti.

    İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, bakanlığın Van ile ilgili projeleri ve yatırımları konusunda gerekli istişarede ve incelemelerde bulunduklarını belirtti. En büyük hedeflerinin devam eden projelerin bir an önce bitirilmesi ve Van’ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerin planlamasını yapmak olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Van bölgesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002 yılından bu yana çok sayıda proje yapıldı ve onlarca proje ise bitti. Van’a yaklaşık 9 milyar TL civarında proje yapıldı. Devam eden pek çok da projemiz var. İnşallah vatandaşın yaşam koşullarını rahatlatacak projeleri bir bir hizmete alacağız ve yenilerini yapacağız” dedi.

   “Van ülkemizin en önemli bölgelerinden bir tanesidir”
  Van’ın gündemini meşgul eden çevre yolu için de görüşmeler yaptıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “İnşallah orada da ciddi ilerlemeleri kaydedip Vanlıların hizmetine sunacağız. Van ülkemizin en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Cumhurbaşkanımızın değer ve önem verdiği bir bölgedir. Şu an Van Gölü kıyısındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının Van feribot iskelesinin bulunduğu yerdeyiz. Salgın sürecinde demir yollarının önemi biraz daha anlaşıldı. Buradaki kapasite iki katına çıktı. İran ile olan ticaret demiryollarından sağlanmaktadır. Ülkemize lojistik anlamında çok büyük değer katan bir bölgedir” diye konuştu.

    “Salgın sonrasında daha büyük kapasitelere ulaşacağız”
    Türkiye’de salgın sonrası demiryolu taşımacılığı kapasitesini genişleteceklerine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     “Ülkemizde şu an demiryolu taşımacılığı, genel taşımacılık içerisinde yüzde 4’lerdedir. Kısa zamanda bunu yüzde 10’lara çıkarmayı, 2025 sonrası da yüzde 20’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistik olarak en çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi demiryolu taşımacılığıdır. Burası da Türkiye ile İran’ın lojistik anlamında bağlantı sağlayan önemli bir noktadır. İskele etrafında çevre düzenlemesi başladı. İkinci iskeleyi de yapıp aynı anda iki tane feribot yükleme-boşaltma yapabilecek şekilde yılsonuna kadar buradaki işlerimizi tamamlayacağız. Burayı da kısa sürede daha güzel bir şekilde Vanlıların hizmetine sunacağız.”

Karaismailoğlu: Çevre yolu konusunda ne gerekiyorsa yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Van Çevre Yolu konusunda halkın hassasiyetini bildiklerini söyleyerek, yapılacak olan toplantıda konunun masaya yatırılacağını, söz konusu yolun tamamlanması için ne gerekiyorsa yapılacağını anlattı. Bakan Karaismailoğlu, yapılacak olan yeni ulaşım projeleri ile Van’ın gelişimine katkıda bulunulacağını dile getirdi.
Bazı açılış ve devam eden çalışmaları incelemek üzere Van’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer de Bakan Karaismailoğlu’nu karşıladı.

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, göreve geldikten hemen sonra 2018 yılı 8 Nisan'da ilk kongrelerin gerçekleştirdiklerini ve akabinde Haziran ayında 2 ay sonra seçimlere girdiklerini ifade etti.
Daha önce 2 tane milletvekilleri olduğunu, son seçimlerde ise 3 milletvekili çıkardıklarını ifade eden Türkmenoğlu, küçük bir farkla dördüncü milletvekilini çıkaramadıklarını söyledi.
Van’da 7 Ak Parti’li Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, özellikle Siyaset Akademisi ile Van’ın Türkiye'de ikinci olduğunu anlattı.

TÜRKMENOĞLU: BAKANLIĞIN BÜYÜK PROJELERİ OLDU
Bakan Karaismailoğlu’nun Van ziyaretinin önemine değinen Türkmenoğlu, “Ulaştırma bakanlığımızın Van ve ülkemizle ilgili çok büyük projeleri oldu. Bundan sonra da olacağına inanıyoruz. Ben şahsım ve teşkilatım adına sizlere ve hükümetimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında çok önemli hizmetlere imza atıldığını belirterek, bugün de Van’da bazı açılışlar ve incelemeler yaptıklarını anlattı.

Ulaştırma Bakanlığı olarak 850 milyar TL’lik bir yatırım yapıldığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, söz konusu salgın sürecinde de yatırımların devam ettiğini ifade etti.
Halkın gönlünü kazanmak için çalıştıklarını söyleyen Karaismailoğlu, “Ülkemizin her noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Van’da yarım kalan ve devam eden çalışmalarımız da kısa süre içinde tamamlanır” dedi.

“VAN ÇEVRE YOLU KONUSUNDA NE GEREKİYORSA YAPILACAK”
Vanlıların çevre yolu hassasiyetini bildiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Özellikle Van çevre yolu hakkındaki hassasiyetinizi biliyoruz. Burada belki uzun süre oldu bu proje başladı. Ama buradaki bazı sıkıntılardan dolayı işler aksadı. Bakanlığımız dışında önemli faktörler var. Bu işleri bitirmek için plan süreciydi, kamulaştırma, 18 uygulamaları vs. İnşallah bugün de bu işi masaya yatırarak çözüm için ne gerekiyorsa yapılacak. Hiçbir endişeniz olmasın. Milletvekillerimiz de bu işleri bizlere çok getirdi. Koordinasyon içerisinde bir ekip olarak çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar kısa zamanda çözüm için gayret gösterilecek” dedi.

Ulaşım projelerinin önemine değinen Bakan Karaismailoğlu, “Bu projeler gittiği yerleri geliştiriyor. Gittiği yerlere refah ve huzur getiriyor. Ülkemizde olduğu gibi burada da yapılacak büyük projelerle ulaşım alanında güzel çalışmalar olacaktır inşallah” ifadelerini kullandı.