Kar, Van'da da Yüzünü Gösterdi

Van'da, sabah saatlerinde kısa süreli etkili olan kar yağışı şehri kısa süreliğine beyaza bürürken, zincirsiz yola çıkan sürücüler de zor anlar yaşadı.

VAN 5.12.2012 13:47:21 0
Kar, Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, sabah saatlerinde kısa süreli etkili olan kar yağışı şehri kısa süreliğine beyaza bürürken, zincirsiz yola çıkan sürücüler de zor anlar yaşadı. Meteoroloji yetkilileri, gün içinde aralıklarla karın yağacağını bunun için sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Van şehir merkezi ve ilçelerinde sabah saatlerinde kısa süre devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kısa süreli kar yağışı yerini Güneşli havaya bırakırken, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve zaman zaman görüş mesafesini 30 metreye düşüren sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Zincirsiz yola çıkan bazı sürücüler zor anlar yaşarken, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de bölgeye sevk ettiği 2 araçla kar temizleme çalışmalarını yürüttü.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gün boyu aralıklarla kar yağışı beklediklerini ifade etti. Hava sıcaklığının 3 derece olduğunu ifade eden yetkililer, gecenin ilerleyen saatlerinde sıcaklığın eksi 3 dereceye kadar düşmesini beklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz sene Van'da 5,6 şiddetindeki depremin meydana geldiği 9 Kasım'da kar yağmıştı. Deprem korkusundan dolayı evine giremeyen depremzedeler kardan dolayı zor günler geçirmişti.