Kar suları gölet oluşturdu

Yağan karın erimesinden dolayı oluşan su birikintileri, şehrin çeşitli bölgelerinde bazı cadde ve sokaklarda düşük olan zemininden dolayı küçük göletlerin oluşmasına sebep oluyor.

VAN 22.01.2018 10:01:29 0
Kar suları gölet oluşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bu sorunun yaşandığı bazı bölgeler, menfez çalışmaları yapılarak çözülürken, İpekyolu İlçesinde bulunan Zübeyde Hanım Caddesinde ise bu sorun devam ediyor. Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yolun düşük kalan bazı kısımlarında oluşan su birikintileri esnafa ve vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Yoldan geçen araçların su birikintisini etrafa saçması, o sırada yoldan geçenleri sıkıntıya sokuyor. Cadde esnafı, küçük dokunuşlarla sorunun çözülebileceğini belirtiyor.
Eriyen kardan dolayı oluşan su birikintileri sebebiyle şikâyetlerini dile getiren bölge esnaflarından Zübeyit Gültepe, şunları söyledi; “Gördüğünüz gibi buradan bir araç geçtiği zaman, işyerimizin camlarına kadar su fışkırıyor. İnsanlar buradan rahat geçemiyor, geçtikleri zaman araçların kenara fırlattığı su üzerlerine sıçrıyor ve ıslanıyorlar. Bu caddede menfez çalışması yapıldığında ben durumu anlattım, ancak sorun halen devam ediyor. Maalesef göründüğü gibi yapılan menfez bence yanlış noktaya yapıldığı için buradaki sorunu çözemedi. Burada yapılabilecek küçük bir çalışmayla sorunun çözülebileceğini tahmin ediyorum” dedi.
Orhan Demir adındaki esnaf da, “Burada su birikintisi oluşunca müşterilerimiz dükkana gelemiyor. Her yağmur ve kar yağışında yol bu hale geliyor. Bundan yaklaşık bir ay kadar önce bölgemizde bir menfez çalışması yapıldı ama biraz daha bu tarafa yapılmalıydı. Göründüğü gibi yolumuz yine küçük bir gölet haline geldi. Bu durum bizim işlerimize de etki ediyor. İnsanlar kaldırımdan rahat geçemiyor, hep yolun diğer tarafını tercih ediyorlar.” ifadelerini kullandı.
Son olarak bölge esnafından Felemez Çelik ise şöyle konuştu; “Yağmur yağdığı zaman yâda kar yağdığı zaman oluşan su birikintisi yüzünden geçen araçlar hem yayalara hem de bizim tezgâhımıza su sıçratıyor. Durum böyle olunca biz de huzursuz oluyoruz, insanlar buradan geçemiyor. Geçince ıslanıyorlar, ben burada fırın işletiyorum, halk gelip ekmek alamıyor çünkü işyerime gelmeleri için çevreyi dolanmaları gerekiyor. İpekyolu Belediyemizden ricamız bu soruna bir çözüm bulmalarıdır.”

Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi