Kar altında nevruz kutlaması

Van’da Nevruz kutlaması kar yağışı altında gerçekleşti. Kutlama boyunca kar yağışı sürerken, alanda toplanan kalabalık, çalınan parçalar eşliğinde halaylar çekerek kutlamayı sürdürdü.

VAN 21.03.2022 11:49:10 0
Kar altında nevruz kutlaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği tarafından verilen izin doğrultusunda, HDP ve DBP Van İl Örgütü tarafından düzenlenen kutlama dün Van Kalesi yanındaki alanda gerçekleştirildi. 
2021 yılına nazaran Van’ın bu yıl yağışlı geçen hali, Nevruz kutlamasına da yansıdı. 

KAR ALTINDA ALANA YÜRÜDÜLER
Nevruz Tertip Komitesi, Valilikten alınan izin doğrultusunda, Van Kalesi yanında kutlama yapılacağını duyurmuştu.
Tertip Komitesi, dün kar yağışına rağmen kutlamanın yapılacağını duyurunca vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren yağan kar altında alana doğru gelmeye başladı.
Kutlama, kar yağışı altında başladı. 
Vatandaşlar, geniş güvenlik önlemleri altında alana alındı.

PLATFORM KAR ALTINDA KALDI
Gece de yağan kar nedeniyle platform kar altında kalırken, görevliler önce platformda kar temizleme çalışması başlattı.
Daha sonra temsili Nevruz ateşi yakıldı ve gençler ateşin üzerinden atlayarak eğlendi. 

HALAY, ISINMA ARACI OLDU

Alanda toplanan kalabalıkları soğuk havadan koruyan, yakılan ateşin yanı sıra çekilen halay oldu.
Alanda toplananlar, sanatçıların çaldığı parçalar eşliğinde halay çekti.

SELAMLAMA KONUŞMASI
Sanatçıların performansı ardından HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, selamlama konuşması yaptı.
Kitleye Kürtçe hitap eden Doğan, “Hoş geldiniz, baş göz üstüne geldiniz. HDP ve DBP Van örgütleri adına Nevruzunuzu kutluyorum. Bu organizasyon için emek veren herkese, Van halkına çok teşekkür ediyorum, siz çok yaşayın.” dedi.

“SORUNA UZAK DURUYORLAR”
Daha sonra konuşan HDP Van Milletvekili Tayyip Temel, Türkiye’deki temel sorunun demokratikleşme ve Kürt sorunu olduğunu ancak hem iktidarın hem muhalefetin bu iki soruna uzak durduğunu belirterek, “Nevruz 1992 yılından bu yana sizin yaktığınız ateşle devam ediyor, bu alanlar o günden bu yana hiç boş kalmadı. İyi ki varsınız, ne mutlu size” dedi.
Milletvekili Temel, “Biliyorsunuz şu anda Türkiye’de temel sorun demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümsüz kalması sorunudur. Ama hem iktidar hem muhalefet bu ikisi dışında her şey hakkında konuşuyorlar. Bugün hiçbirisini yanınızda görüyor musunuz? Onlar zan ediyorlar ki Nevruz HDP’nin bayramı, o yüzden yanınızda değiller. Ama oy almak için de sizden yararlanmak istiyorlar. ” ifadelerini kullandı.
HDP Van Milletvekili Sezai Temelli de, halkı selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, “Kürt sorunu çözümünde Meclis’in rolü önemlidir. Hakikatle yüzleşmeden helalleşme olmaz.” dedi.

Haber: Adil Harmancı