Kapitalist Modernitenin Medya ve Eğlence Sektörü Neyimizi Çözer?

Veysel Batmaz

VAN 4.04.2013 11:45:21 0
Kapitalist Modernitenin Medya ve Eğlence Sektörü Neyimizi Çözer?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Akil m/adamlar sendromuna kapılan bir ülke düşünün. Bu ülkede “t/akıl” deyince adlarının herkese malum olduğu bir grup insanı canhıraş arayan politikacıların olduğunu varsayın. Bu aranan akıl küpü kişilerin hepsinin de ya medyada ya da eğlence sektöründe istihdam eylendiğini görün. Bu medyanın ve eğlence sektörünün tamamının da Viacom, General Electric, News Corp., Time Warner ve Walt Disney şirketlerinin doğrudan veya dolaylı mülkiyetinde bulunduğu küresel kapitalizmin modernitesinin medya uzantıları olduğunu düşünün. Kapitalist modeniteden yaka silken bir gerilla örgütünün demokratik moderniteye geçerken uyacağı yol kılavuzunun, kapitalist modernitenin idelojik-entelektüel zikrini sağlayan bu ahtapotumsu ağın sözcü ve müstahdemleri aracılığı ile halka “kabul” ettirileceği sanısına rahatlıkla varabilirsiniz, değil mi?

Çünkü o halk zaten bu medya-eğlence ahtapotunun kollarında gününü gün etmiyor mu? Tanıdık yüzler, tanıdık kelam.

Zaten bunun için düşünüldü o süreç.

Bu çok zekice düşünülmüş akil m/adamlar sendromu sürecinin muhteviyatını kim düşündüyse, iletişim becerileri açısından alkışlanacak bir iş yapmış demektir. Biz de saf saf demokratik moderniteye geçişin kapitalist modernitenin ideolojik aygıtlarının sayesinde olacağına inanabiliriz artık. Ne kadar kolay değil mi?

NOT: Medya ve eğlence sektörü "Kürt Çözümü" sürecini çözer. Öyle bir çözer ki, o asidik çözültü içinde boğuluruz. Eğlenceye hoş geldiniz. Bu konuda Enformatik Cehalet kitabının yazarı MEB Bakanı Nabi Avcı ne düşünüyor, bu süreç içinde merak edilecek asıl soru o. Bu konudaki ampirik veriler için Bkz: Medyaya Düşman Yetiştiriyorum, 3. Baskı, Salyangoz Yayınları... Bana email gönderen herkese bu kitabı parasız olarak belli bir günde belirlenecek bir yerde vereceğim... İstanbul dışına posta ile yollayabilirim. veysel.batmaz@gmail.com

 

Akil m/adamlarımızın % 90’nını istihdam eden Dünya eğlence sektörünün ve medyasının % 90’nını elinde tutan 6 şirket (2012):