Kapıköy’e vergi istisnası

İhraç Malı Taşıyan Araçlara Motorin Tesliminde Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi İstisnası Uygulanacak Sınır Kapılarına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

VAN 31.07.2017 11:25:16 0
Kapıköy’e vergi istisnası
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Resmi gazetede yayınlanan söz konusu karar ile kara ve deniz sınır kapılarında 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7/A maddesi ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 14’üncü maddesinin 3. fıkrası uyarınca özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi istisnası uygulanacak. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, bakanlığın olumlu görüş bildirmesi üzerine Kapıköy Gümrük Kapısı’nın da bu kapsama girdiğini belirterek, “Kapıköy üzerinden taşıyan nakliyeci de, vergi istisnasından yararlanmaya başlayacak” dedi. 
Bu kararın Van ve bölge ticaretine olumlu katkı sağlayacağını belirten Çiftci, “Bildiğiniz gibi hükümet olarak ÖTV’siz akaryakıtta 550 litre olan muafiyeti 900 litreye çıkartmıştık. İhracatçımızın önünü açmak için hükümetimizin çalışmaları devam ediyor. Bu yayımlanan kararla birlikte Kapıköy Gümrük Kapımız da ihraç yükü taşıyan araçlar için cazip kapılarımızdan biri oldu” diye konuştu. 
Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernizasyonuna da değinen Çiftçi, “İnşaat çalışmasında sona gelindi. Bu modernizasyon dahilinde akaryakıt istasyonu da bulunmakta. İnşaatın tamamlanmasıyla faaliyete geçecek. Böylece ihracat yükünü Kapıköy üzerinden taşıyan nakliyeci, vergi istisnasından yararlanmaya başlamış olacak” bilgisini verdi. 

 

TAKVA: KARARI ÖNEMSİYORUZ
Kararı değerlendiren Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, “Kapıköy'deki çalışmalar tamamlandığı zaman Van'a çok büyük katkısı olacaktır. Bir de üstüne, ihraç ürünü taşıyan araçların yakıtlarına ÖTV istisnası tanınması son derece mühimdir. Kapıköy Sınır Kapısının durumu açısından da alınan kararı önemsiyoruz” diye konuştu.
/ Haber: Adil Harmancı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi