Kapıköy, beklentiyi karşılayamadı

Van ve İran arasında bulunan, yaklaşık 1,5 yıldır kapalı olan Kapıköy Sınır Kapısı'nın İran tarafı önceki açıldı. Ancak beklenen İranlı turist girişi sağlanamadı.

VAN 23.09.2021 11:24:42 0
Kapıköy, beklentiyi karşılayamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kapıköy Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafı yaklaşık 4 ay önce açılmasına rağmen, İran'ın Razi Sınır Kapısı kapalıydı. Geçtiğimiz hafta Van'da düzenlenen fuar açılışına katılan İran heyeti, kendi taraflarındaki kapının da geçişlere açıldığını açıklamıştı.

Van esnafı söz konusu müjdenin ardından, çok sayıda turistin Van'a gelmesini arzularken, söz konusu beklentinin gerçekleşmediği görüldü. Yaklaşık 1 haftalık süreçte sadece bin 500 civarında İranlı'nın Kapıköy Sınır Kapısı'ndan geçtiği öğrenildi.

Salmas Milletvekili Yakoup Rezazadeh'in geçtiğimiz hafta Van'da Kapıköy Sınır Kapısı'nın iki taraflı olarak geçişlere açıldığını açıklaması üzerine, Van esnafı büyük bir beklenti içerisine girmişti. Bir haftalık süreçte Van'a sadece bin 500 civarında İranlı turistin giriş yaptığı öğrenilirken, İran tarafından Türkiye'ye gelmek isteyen turistlere büyük zorlukların çıkarıldığı ve geçişlere izin verilmediği ileri sürülüyor.

Salmas Milletvekili Yakoup Rezazadeh Van'da yaptığı açılamada, ülkelerinde PCR testi negatif çıkan turistlerin, herhangi bir sorun yaşamadan ülkeye giriş yapabileceğini açıklamasına rağmen, gerekli prosedürler yerine getirilmesine rağmen, birçok kişiye geçiş izni verilmediğini öğrenildi.

Kapıköy Sınır Kapısı'nın açıldığı müjdesiyle birlikte, büyük bir beklenti içerisine giren Van esnafı ise, hüsrana uğradı.

Bir haftalık süreçte İran tarafından sadece Van'a bin 500 civarında turistin giriş yaptığı belirtildi.

Kapıköy, beklentiyi karşılayamadı

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz