Kanser Hastası Hükümlü Öldü

Van'da geçen yıl uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklanan, gırtlak kanseri hastası 47 yaşındaki Hacı Nasır, tedavi gördüğü hastanede öldü.

VAN 25.03.2013 13:12:15 0
Kanser Hastası Hükümlü Öldü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da geçen yıl uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklanan, gırtlak kanseri hastası 47 yaşındaki Hacı Nasır, tedavi gördüğü hastanede öldü. Hacı Nasır'ın ağabeyi Tevfik Nasır, birçok defa mahkemeye başvurduklarını belirterek, 'Defalarca dilekçe vermemize rağmen kardeşim cezaevinden çıkartılmadı. Kardeşim hayatını kaybetti ve hak ihlali var" iddiasında bulundu.

Geçen yıl 12 Şubat tarihinde 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yakalanan Hacı Nasır'ın tutuklanmadan önce yakalandığı gırtlak kanseri hastalığı cezaevinde ağırlaştı. Van'da 2011 yılında meydana gelen depremler nedeniyle cezaevinin hasar görmesi ile birlikte birçok tutuklu ve hükümlü başka illerdeki cezaevlerine gönderilirken, Hacı Nasır da Gümüşhane'ye nakledildi. Gırtlak kanseri olan Nasır'ın ağabeyi Tevfik Nasır, kardeşinin durumundan endişe ettiklerini ve tedavisinin olması için ağabeyinin bırakılmasını istedi. Ağabey Nasır, mahkeme heyetine ve daha sonra Cumhurbaşkanlığına dilekçe de yazdı.

Gırtlak Kanseri olan Hacı Nasır durumu ağırlaşınca 9 Şubat'ta Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin mahkum koğuşunda tedavi altına alındı. 26 Şubat'ta İstanbulÇağlayan 12'nci Ağır Ceza mahkemesi'nde görülen duruşmada 26 yıl hapis cezası verildi. Hastanede 41 gün bitkisel hayatta kalan Hacı Nasır 21 Mart'ta öldü. Ağabeyi Tevfik Nasır, hak ihlali yapıldığı öne sürerken, "Kardeşimin çıkarılıp tedavi olması için defalarca mürcaatta bulunduk. Fakat hep engeller çıktı. Biz zaten durumunun ağır olduğunu söylüyorduk. Çok büyük bir hak ihlali var" diye konuştu. - Van