KANLI AFİŞLERLE HALKA GÖZDAĞI VERİLİYOR...

Van şehir merkezindeki ilan panolarında, musluktan kan akmasını tasvir eden görseller ile 'önleminizi alın' şeklinde yazıların yer aldığı afişlerin asılması tepkiye yol açtı.

VAN 1.05.2015 16:08:38 0
KANLI AFİŞLERLE HALKA GÖZDAĞI VERİLİYOR...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da Kanlı Seçim Afişleri

Van şehir merkezindeki ilan panolarında, musluktan kan akmasını tasvir eden görseller ile "önleminizi alın" şeklinde yazıların yer aldığı afişlerin asılması tepkiye yol açtı.

Kentin çeşitli alanlarında bulunan ve kullanımı Van Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan ilan panolarında, musluklardan kan akan görsel ile üzerine Türkçe ve Kürtçe olarak, "önleminizi alın", "bir gün bitecek", "bir gün her şey", "sahip çıkmazsanız uzak değil!", "nefessiz kalmayalım", "farkında mısın?" ifadelerinin bulunduğu afişlerin yer alması, 7 Haziran seçimi öncesinde tartışmalara neden oldu.

AK Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk, kendilerine bu konuyla ilgili yoğun şikayet geldiğini ve musluklardan akan kanın ne anlama geldiğinin sorulduğunu söyledi.

Asılan afişlerin sıradan bir olay olmadığını, musluklardan akan kanla vatandaşlara farklı mesajların verilmek istendiğini vurgulayan Kayatürk, şöyle konuştu:

"İlan panolarındaki  afişlerde bir musluk var ve musluktan kan akıyor, akan kanın hemen altında 'uyarı' niteliğinde ifadeler var. Bizce anlamı yok ama halk buna ciddi anlamlar yüklüyor ve 'neden bunu engellemiyorsunuz, kaldırmıyorsunuz?' diye bize isyan ediyor. Konuyu araştırdık ve Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bir kurumun bunu yaptığını öğrendik. Verilmek istenen mesaj verilmiş, orada kan var, karanlık bir şekilde."

Kayatürk, çocukların bile buna inanmayacağını ve insanlara verilmek istenen mesajın açık olduğunu ifade ederek, halk üzerinde bir korku, baskı oluşturulmak istendiğini söyledi.

Belediyeye ait kurumun en kısa zamanda ilan panolarını kaldırarak bir daha bu tür yollara başvurmaması gerektiğine değinen Kayatürk, seçim çalışmalarını yürütmek amacıyla il merkezi ve ilçelerde büro açmak istediklerini fakat bu konuda da engellerle karşılaştıklarını vurguladı. (Kaynak:HABER 7)