Kanal ve göletler temizleniyor

Van Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimlerde bulunan kanal ve göletlerin temizliğine başladı. Belediye tarafından kırsal kesimlerde 3 ayda 210 kilometre kanal temizliği ve 31 gölet yapıldı.

VAN 29.04.2015 23:57:30 0
Kanal ve göletler temizleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 VBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kırsal alanda çalışmalar sürdürüyor. Kırsal alanlarda yaşayan ve temel geçim kaynağı tarım olan yurttaşların yaz döneminde yaşanacak olası kuraklıktan etkilenmemeleri, büyük ve küçükbaş hayvanların içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması için sulama kanalları ve göletlerinin temizliğini yapan ekipler çalışmalarına Haziran ayının sonuna kadar devam edecek.

 

210 KM KANAL TEMİZLİĞİ

VBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı havaların ısınmasıyla birlikte tarımsal faaliyetler ve hayvancılığın aksamadan devam etmesi için yurttaşların da desteği ile kırsal kesimlerde yaşanan sorunlara birlikte çözüm buluyor. Daire Başkanlığı tarafından aynı anda 13 ilçede 25 ayrı noktada çalışma başlatan ekipler, bir yandan sulama kanalı ve göletlerin temizliğini yaparken diğer taraftan ise meralarda otlatılmaya çıkarılan hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için yeni göletler yapıyor. Hazırlanan iş programı çerçevesinde talepte bulunan bütün mahallelerin sıkıntılarını gidermek amacıyla 3 ay boyunca çalışmalarına devam edecek olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı belirtilen çalışmalar kapsamında bu güne kadar 62 mahallede 210 km kanal temizliği ve 31 adet gölet temizliği yaptı.

İpekyolu ilçesine bağlı Yukarı ve Aşağı Gölalan(Hespişat) Mahallerinde yapılan yeni gölet açma ve çamurla kapanan kanalların temizlenmesini memnuniyetle karşılayan Yukarı ve Aşağı Gölalan Mahallesi muhtarları Mesut Atsak ve Şerefhan Çeliktaş, yapılan hizmetten dolayı VBB’ye teşekkür etti. / Haber Merkezi