Kamu Hastaneleri Birliği’nden Tabipler Odası’na yalanlama

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Van Tabipler Odası’nın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastaneleri’yle ilgili iddialarını yalanlandı.

VAN 23.06.2015 12:42:38 0
Kamu Hastaneleri Birliği’nden Tabipler Odası’na yalanlama
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz günlerde Van-Hakkâri Tabipler Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’yle ilgili ciddi iddialar ortaya atılmış ve hastanede personel ve teçhizat konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı iddia edilmişti.

Konunun basında yer alması üzerine yazılı bir açıklama yapan Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği söz konusu iddiaları tekzip etti.

Açıklamada, bazı basın yayın organlarında 19 Haziran 2015 tarihinde Van İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili olarak ortaya atılan bazı iddialar üzerine bu tekzip metnini yayınlama zorunluluğunun ortaya çıktığı belirtilerek, “ ‘Doğruysa skandal’ gibi ifadelerle böyle bir iddianın hastane idaresine teyit ettirilmeden Van-Hakkâri Tabipler Odası Başkanlığınca yapılmış olması bir nevi yargısız infaz olmuş olup üzüntü vericidir.” denildi.

Van İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne günlük ortalama 2 bin 200 hastanın başvuruda bulunduğu ve aylık ortalama bin 500 doğum (300 sezaryen ve bin 200 normal doğum ) gerçekleştirildiği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Hekim sayımız değişmekle birlikte 17 kadın doğum uzmanı, 12 çocuk hastalıkları uzmanı ve 5 çocuk yan dal uzmanı ile hizmet vermekteyiz. Sağlık Bakanlığınca düzenli yapılan mecburi hizmet atamalarında hekim sayımızı arttırmak için sürekli hekim talebimiz olmakla birlikte Türkiye’deki hekim açığı irdelendiğinde Van ilinin iyi durumda olduğu görülecektir. Ayrıca hizmetin sürekliliği açısından gerekli tüm teçhizat hastanemizde mevcut olup bahse konu olan aletlerin bir kısmı özel branş gerektirmekte, bir kısmı da alım aşamasındadır. Kaldı ki bahsedilen malzeme eksikliğinden dolayı hiçbir hastamız mağdur olmamıştır, eksiklikler de hekimlerimizden talep olması halinde tamamlanmaktadır.”

Deprem sonrası zorunlu olarak taşındıkları ve şu anki hastane binasının fiziki anlamda bir sıkıntı teşkil etmediği de belirtilen açıklamada, ancak söz konusu binanın yetersiz olduğu ifade edilerek, “Yeni yapılan 110 bin metrekarelik modern hastane binamızın inşaatı bitmek üzeredir ve Ağustos-Eylül aylarında yeni binamıza geçmeyi planlamaktayız. Yeni binamız teknolojik olarak kamu kurumları içinde tek olup Van ili ve çevresinde çok önemli hizmetlere imza atacaktır.” denildi.

Açıklamanın son kısmında ise Van-Hakkâri Tabipler Odası Başkanlığı’nın bazı basın yayın organlarına vermiş olduğu iddiaların gerçeği yansıtmadığı deklare edildi.

Geçtiğimiz günlerde Van-Hakkâri Tabipler Odası, İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde personel ve ekipman eksikliğinden dolayı ciddi mağduriyetler yaşandığını iddia etmiş ve hastanede şiddet olaylarının yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.(İLKHA)