-Kamu çalışanları mağdur ediliyor

KESK Van Şubesi tarafından, şubeye üye kamu çalışanlarının meslekten ihraç ve açığa alınmalarıyla ilgili olarak Feqiye Teyran Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

VAN 3.10.2016 11:28:40 0
-Kamu çalışanları mağdur ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Açıklamaya HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Eğitim-Sen Van Şube eş başkanları ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Açıklamayı, KESK Dönem Sözcüsü Vural Aytürk okudu.

"ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLİYOR" 
OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lerle kamu çalışanlarının mağdur edildiğini belirten Aytürk, şunları söyledi:
"Darbecilerle mücadele' adı altında emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete bedel ödetildiği bir dönemden geçiyoruz. Üyelerimiz kokteyl gerekçelerin öne çıktığı KHK'lerle FETÖ torbasına doldurulup açığa alınıyor, ihraç ediliyor. Her fırsatta 'milli irade'den dem vuran siyasal iktidar, seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak kayyımlar atıyor. Bir taraftan halkın iradesi gasp edilirken diğer taraftan belediyelerde çalışanların iş güvenceleri pamuk ipliğine bağlanıyor."

İHRAÇ VE AÇIĞA ALINMANLAR
İhraç edilen ve açığa alınanlarla ilgili bilgi de veren Aytürk, şöyle devam etti:
"Dünya Barış Gününde çıkarılan 672 sayılı KHK ile bağlı sendikalarımızın üyesi 200'ü aşkın arkadaşımız kamudan ihraç edildi. Okulların açılmasına on gün kala 9.800'ü bağlı sendikamız Eğitim-Sen üyesi olmak üzere toplam 11.301 eğitim emekçisi açığa alındı. Ardından da farklı illerde soruşturmalar başlatıldı."

"HADEFTEYİZ"
KESK'in her dönem hedef seçildiğini iddia eden Aytürk, "KESK her dönem emek, demokrasi ve barış düşmanlarının hedefinde olmuştur. Bugün de aynı şekilde hedeftedir. 
KESK hedefte, çünkü KESK her türlü baskıya, engellemeye rağmen herkese güvenceli iş, güvenli gelecek talebinden taviz vermeyen kamu emekçilerinin mücadele örgütüdür."

"İMZA KAMPANYASI OLACAK"
Basın açıklamalarının yanı sıra önümüzdeki günlerde imza kampanyaları şeklinde eylemlerinin olacağını ifade eden Aytürk, şu ifadeleri kullandı:
"Bunun için 29 Eylül Perşembe gününden başlayarak işyerlerinde ve yerellerde;
'OHAL kaldırılsın, KHK'LER geri çekilsin, ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilsin' talepleri ile yurt genelinde bir imza kampanyası ile eylemlerimize start vereceğiz. Yine 15 Ekim tarihine kadar işyerlerinde, kent meydanlarında kuracağımız stantlarda bildiri dağıtımı yapacağız. 5 Ekim Dünya Öğretmeler Günü vesilesiyle 'Güçlü ve Demokratik Bir Toplum İçin Öğretmene Değer Ver!' teması ile illerden katılımla Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi; 1-2 ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde öncelikli olarak açığa almaların yüksek olduğu illerden başlayarak üyelerimizle geniş katılımlı toplantılar yapacağız. Emek ve demokrasi güçlerinin katılımı ile OHAL kaldırılsın diye bir kez daha haykırmak için 12 Ekim'de illerden yola çıkan yürüyüş kollarımızla 15 Ekim sabahı Ankara'da olacağız."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı