Kalecik'te temizlik kampanyası

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün, 'Temiz Çevre Temiz Toplum' sloganıyla yola çıktığı temizlik kampanyası Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin de katılımıyla, Kalecik TOKİ'de Hüma Hatun Kız M

VAN 19.05.2016 10:08:55 0
Kalecik
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, öğrencilere çevre bilincini kazandırmak, temiz çevre - sağlıklı insan farkındalığını oluşturmak maksadıyla Kalecik Toki'de çevre temizliği gerçekleştirildi. Düzenlenen kampanyaya, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediyesi Meclis Üyeleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü, Kalecik Hüma Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve çok sayıda öğrenci ile belediye personelleri katıldı.


'DAHA SAĞLIKLI GELECEK İÇİN...'
Tuşba Belediyesi personelleri tarafından etkinliğe katılanlara eldiven, şapka ve çöp poşeti dağıtıldı. Ardından öğrenciler Kalecik mahallesindeki TOKİ boyunca çöp topladılar. Yapılan çevre temizliğinin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Özgökçe, "Çevreye atılan kimyasal ve atık maddelerin doğada parçalanma sürelerine ve bu yok oluş sırasında gerek toprağa gerekse de suya verdiği zararlar oldukça fazla. Başta Van Gölü olmak üzere Tuşba'nın tüm mahallelerinde doğayı koruma adına elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz. Tuşba Belediyesi olarak ecdadımızdan aldığımız bu emaneti geleceğimiz olan gençlerimize ve onların da gelecek nesillerine en güzel şekilde teslim edebilmek adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, Hüma Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle birlikte TOKİ'lerde etraflı bir temizlik yaptık. Toplanan kâğıt, ambalaj atıkları, pet şişe, plastik bardak ve tabak gibi geri dönüşüme kazandırılacak çok fazla atık topladık" dedi.

'KİRLETMEZSEN KİRLENMEZ'
"Çevremizi kirletmezsek sürekli temiz kalır" diyen Başkan Özgökçe, "Bizler Tuşba Belediyesi olarak her zaman 'kirletmezsen kirlenmez' diyoruz ve bu farkındalığın oluşabilmesi için bugün burada Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ile birlikte çevremizi temiz tutmak adına temizliğimizi yapıyoruz. Bu etkinliklerimizi periyodik olarak tüm mahallelerimizde öğrencilerimiz ve bölge halkımızla birlikte gerçekleştirmekteyiz. Çevremizi temiz tutmak hem bireysel hem de toplumsal bir vazifemizdir. Öncelikle kendi sağlığımızı korumak adına çöpleri rastgele doğaya atmamak ve atanları da uyarmak insani bir görevimizdir. Bildiğiniz üzere bazı pet şişeler bin yıl doğada kalmaktadır. Uzun yıllar doğada kaldığı gibi bunlar parçalandığı zaman da içlerinde bulunan kimyasal maddeleri de toprağa bırakır ve bazı maddeler de yıllarca doğada bozulmadan kaldığı gibi hem çevremizin kötü görünmesini sağlar hem de o alandaki tüm canlıları olumsuz etkiler. Bunun önüne geçebilmek her bir canlının habitatına zarar vermeden ve genetik yapıları ile biyolojik faaliyetlerini düzenli devam ettirebilmek elzemdir. Yeryüzünde hayatın sağlıklı devam ettirilmesi için hava, su ve toprak gibi her unsurun etkin ve adil bir biçimde kullanma bilincinin arttırılması ve geliştirilmesine dikkat etmeliyiz. Her canlı için vazgeçilmez olan hava, su ve toprağı yeryüzündeki yaklaşık iki milyon canlı türü içinde maalesef en çok kirleten insanoğludur. Tüm bu canlı türlerinin nesillerinin sağlıklı devam edebilmesi için en çok çevreyi koruyacak da yine insandır. Bu ve benzeri etkinlikler ile çevrenin korunmasına, kullanım bilincimizin ve duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu. 
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından; geri dönüştürülen atık karton, kağıt, bitkisel atık yağlar, pil, plastik ve araç lastiklerini toplamak için okullara ve kamu kurumlarına geri dönüşüm kutuları bırakıldığı ve bunların da belirli aralıklarla toplandığı aktarıldı.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -