KALECİK TOKİ''DE SORUNLAR BİTMİYOR...

TOKİ'DE SU ÇİLESİ VE HER TARAF REZALET!

VAN 28.04.2014 21:16:03 0
KALECİK TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedeler için yapılan TOKİ'lerde sorunlar bitmek bilmiyor. Kalecik TOKİ'ye verilen içme suyu hijyenik olmadığı için vatandaşlar TOKİ'den 1 kilometre uzaklıktaki kaynak suyundan ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haber: Fazıl ERÜŞ

Depremzedeler TOKİ'lerde hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Depremin ardından TOKİ'nin büyük vaatlerle inşa ettiği ve depremzedelere sattığı konutlarda alt yapı sorunları hala devam ediyor. Isınma, su sorunu, kanalizasyon ve ulaşım gibi alt yapı eksiklikleri yetmezmiş gibi bir de Kalecik TOKİ'ye verilen suyun hijyenik olmadığı belirtildi. Kalecik TOKİ'de oturan vatandaşlar adeta ikinci bir afetle karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar, TOKİ'den 1 kilometre uzaklıkta akan kaynak suyunu bidonlara doldurarak evlerine taşıyorlar. Arabası olanlar arabayla su taşırken, arabası olmayanlar içinse durum tam anlamıyla bir çileye dönüşüyor.

'ÖLÜME TERK EDİLDİK'

Kalecik TOKİ'deki su çeşmelerinden çamur akıyor. Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar yetkililere sitem etti. Kalecik TOKİ'de yaşayan vatandaşlar ölüme terk edildiklerini belirtti. Depremden sonra Kalecik TOKİ'ye yerleşmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar şunları söyledi: "Depremden sonra büyük bir hızla yapılan TOKİ'ler alt yapıdan yoksun yapıldı. TOKİ'ler bu şekilde yapılınca birçok sorunu da kendisi ile birlikte getirdi. Ulaşım, ısınma, aidatlar yetmezmiş gibi şimdide çeşmelerimizden resmen çamur akıyor. Temizlikte kullanamadığımız suyu bazen içmek zorunda kalabiliyoruz. Birçok defa çocuklarımız hastalandı ve ishal oldular. Bu durumu her defasında yetkililere bildirmemize rağmen sessiz kaldılar."

TOKİ'LER SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

Yetkiler bu duruma sessiz kalıyor. Depremden sonra büyük bir hızla yapılan TOKİ'ler sorunlarla boğuşuyor. Çözülmeyen sorunlar ise üst üste eklenerek büyümeye devam ediyor. Yetkililere sitem eden vatandaşlar şunları kaydetti: "Depremden sonra yapılan TOKİ'lerde sorunlar büyümeye devam ediyor. Bu sorunlara muhatap kimseyi bulamıyoruz. Her ay aidatımızı alan bir yönetim var ancak sorunlarımızla ilgilenen bir yönetim yok. İçme sularımız hijyenik değil. Bu nedenle TOKİ'lerden 1 kilometre uzak olan bir kaynaktan evlerimize su taşımak zorun kalıyoruz. Arabası olanlar arabası ile taşırken arabası olmayanlar ise omuzlarında taşıyor. Bu durum içler acısı bir durumdur.İlkel dönemlerde bile bu şekilde yaşamıyorduk. Seçimlerde her gün kapımıza gelen belediye başkanına sesleniyorum. Şimdi hizmet zamanı değil mi? Ne zamana kadar su taşıyacağız? Bir an önce bu sorunu çözmeliler."