Kaldırımlar renklendi

Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2012 çalışmalarını tamamladı.

VAN 6.12.2012 12:46:39 0
Kaldırımlar renklendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediyesi, kentte bu yıl yaptığı 50 bin m2 kaldırım çalışmasının 11 bin m2’sini renkli-desenli-asfalt kaplama yaparak, sokaklara renkli görüntüler kazandırdı.
Van Belediyesi, kentte başlattığı çalışmalarına mevsim koşulları nedeniyle son verdi. Van Belediyesi, yıl içerisinde altyapıdan üstyapıya kadar birçok çalışmasını tamamladı.
Sezon öncesi Van Belediye Başkanı Bekir Kaya tarafından deklare edilen çalışmaların büyük bölümünü gerçekleştiren Van Belediyesi, yıl içerisinde 140 kilometre asfalt, 200 bin m2 parke taşı, 50 bin m2 kaldırım, 50 kilometre yağmur drenajı, 129 kilometre içme suyu hattı ve 30 kilometre kanalizasyon hattını tamamlayarak halkın hizmetine sundu.
Depremden sonra adeta geçilmez bir hal alan büyük caddelerin tamamını asfaltlayan Van Belediyesi, kent merkezindeki altyapı sorunlarını da çözdü. Mahallere toplam 200 bin m2 parke taşı, yine minibüs ve otobüs güzergahları başta olmak üzere birçok cadde, sokakta da asfalt çalışması yapıldı.

KALDIRIMLAR RENKLENDİ

Özellikle kaldırım çalışmaları konusunda kente yeni bir imaj kazandıracak bir uygulamaya geçen Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, birçok cadde kaldırımını renkli-desenli-asfalt kaplama yaptı. Kent merkezinde yapılan 50 bin m2’lik kaldırım çalışmalarından 11 bin m2’si bu şekilde yapılarak, kente yeni bir görüntü kazandırıldı. Akköprü Mahallesi’ne giden iki köprü yolu, Defterdarlık Caddesi ve Maraş-İknisan Caddelerini bağlayan Zübeyde Hanım Caddesi’nin kaldırımları renkli-desenli-asfalt yapıldı. Van’da ilk kez yapılan bu çalışma halk tarafından beğeni toplamasının ardından, belediye gelecek yıl da bu yöntemi hayata geçirmeye devam edecek. Türkiye’nin çok az kentinde yapılan bu uygulamayı beğenen halk, çalışmaların devamını diledi. Van Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Erol Demir, yaptığı açıklamada büyük bir performansla sezonu tamamladıklarını aktararak, 2012 çalışma programının yüzde yüz tamamlandığını belirtti. Gelecek yıl önlerine büyük bir hedef koyacaklarını aktaran Demir, halkın kendilerine desteğinden dolayı da teşekkür etti. 
Zübeyde Hanım Caddesi’nde bulunan esnaflardan Şahabettin Bulut, yeni kaldırım desenlerinin çok güzel olduğunu ve Van’a yakışır bir çalışma olduğunu söyledi. Birçok kenti dolaştığını ancak Van’da bunun örneğine rastladığını aktaran Bulut, belediyeye teşekkür etti. Esnaflardan Servet Takva ise, belediyenin yürüttüğü çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, bu çalışmaların aynı hızla gelecek yılda devam etmesini istedi. / Prestij Haber