Kaldırım üstündeki durağa tepki…

Van Büyükşehir Belediyesi kent merkezindeki birçok taksi durağı için yeni ve modern yerler inşa ederken, bazı taksi durakları ise kaldırım üstündeki görüntüsüyle tepki çekiyor.

VAN 4.08.2018 09:56:02 0
Kaldırım üstündeki durağa tepki…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırımı  üzerinde bulunan taksi durağı, son günlerde esnafın ve vatandaşın fazlasıyla tepkisini topluyor.

 


          Söz konusu taksi durağının yapılan onca şikayet ve itirazlara rağmen kaldırımdan kaldırılmaması tepki çekiyor.
Vatandaşlar; "Ülkenin hiçbir yerinde bir taksi durağının kaldırıma park edildiği, hem yayaların geçiş güzergâhını hem de esnafın görüş alanını engellediği görülmemiştir" diyerek belediyeyi göreve çağırıyor.

 


          Eski Türk Hava Yolları durağında bulunan söz konusu taksi durağı gerek yayaların geçiş güzergâhını, gerekse de civar esnafın dükkânlarının cephesini kapatıyor.

 


       Normal şartlarda belediyenin kaldırım üstündeki Taksi Durağına ruhsat verilmemesi gerektiği yorumları yapılırken, söz konusu durağın kaldırılması isteniyor.

 


         Vatandaşlar esnafı sürekli karşı karşıya getiren kaldırım işgali sorununun büyümeden çözülmesi gerektiğini söylüyor.
Çözümün ise, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gelen çok sayıdaki şikâyetin değerlendirilmesi ve söz konusu durağın yerinden kaldırılması olarak gösteriliyor.

Kaynak: (Van Bölge Gazetesi ) - Van Bölge Gazetesi