'Kalaşnikoflu anneler'

Devlet kadınlarını koruyamıyor.Kadınlar devleti koruyor.Hadi övünün.

VAN 3.04.2013 13:09:10 0
Tarih: 01.01.0001 00:00


Dün medyaya, Pertek'in bir köyünde koruculuk yapan 25 kadın, Anadolu Ajansı'nın objektifine evde, tarlada, çocuk bakarken silahlı fotoğraflarla yansıdı. 

Hemen hemen çoğu haber sitesi bu fotoğrafları övgü dolu sözlerle yayına sundu.

"Görevlerini en iyi şekilde yerine getiren kahraman kadınlar". "Anne köy korucuları" "Evde Türkan, Dağda Komando" başlıklarıyla.

Kimsenin aklına gelmedimi ki; 700 bin askeri personeli olan, bir o kadar da silahlı polisi olan bir devletin 25 tane kalaşnikoflu kadın gurur kaynağı olabilir mi?

Devletin görevi bu ülkede yaşayan kadın ve çocukların can güvenliğini sağlamak iken, kadınlar mı devleti koruyacak?

1.5 milyon güvenlik gücü olan bir ülke, kalaşnikofu kadınların eline yakıştırabilecek ve bununla övünebilecek bir toplum haline gelebilmişse yazıklar olsun aya ilk ayak basanlara.

Sırtında çocuğu ve kalaşnikofu olan medyaya konu mankeni yapılan kadınların nedir bu küresel ısınmadan çektikleri.

Hala neyin kafasını yaşıyoruz?

Devletin kadınlarla ilgili hesabı oldukça kabarık.  Kazara devlet; "vatandaş hesap lütfen" dese, doğru mutfağın yolunu tutar. 

Bu görüntüler sadece ve sadece bu hesabın iyice kabarmasına yarar o kadar.

Bunu bildiği için masadan kalkmaya hiç niyetli değil.

Kadın insiyatifleri, sivil toplum örgütleri bu resimler karşısında sessiz kalamaz.  Dediktan sonra Türkiye'nin ciddi bir femen örgütüne ihtiyacı var.   

Koruculuk mesleğinin kendisi bile tartışma konusuyken, kadınların eline silah verilip koruculuk yaptırılması övünülecek bir durum değil utanılacak bir durumdur. Da kim utanacak, kim sıkılacak?

1.5 milyon güvenlik personeli olan bir devletin 25 kadın üzerinden, sanki cihan harbindeymişiz gibi  Anadolu Ajansı üzerinden  "Nene Hatun" destanı (!) yazmaya kalkması kabul edilebilir bir durum değildir.  

Bu görüntüleri "kalaşnikoflu anneler" diye servis etmek, 1800'lü yılların vahşi batısında yaşadığımızın subniminal bir göstergesi olsa gerek.   Bu ne beter çizgidir bu. Bu ne çıldırtan denge. Bir yanımız muasır medeniyet bir yanımız vahşi batı.

 

Sonda söyleyeceğimi sonda söyleyip kurtulayım. 

Devlet kadınlarını koruyamıyor.  

Kadınlar devleti koruyor.  

Hadi övünün.

-------------------
*Kızların Kırımı

radikal - Uğur Erzincan