Kahvaltı sokağında kapsamlı temizlik çalışması…

Koronavirüs salgınının en düşük olduğu şehirlerinden biri olan Van'da, kafe, kahvehane ve lokantaların yeniden iş başı yapması ile birlikte, kentin en önemli sokaklarından olan Kahvaltıcılar Sokağı'nda da kapsamlı bir temi

VAN 4.03.2021 10:22:27 0
Kahvaltı sokağında kapsamlı temizlik çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ülkede dört ay sonra kademeli olarak normalleşmeye geçmesi, risk haritasına göre riski en düşük olan illerden biri olan Van'da da hizmete açılacak iş yerlerinde çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre iller, 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrıldı. Van ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin çoğu düşük risk grubunda.

Aralarında Van'ın da bulunduğu söz konusu illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite hizmet verebilecek. Van dendiğinde akla gelen ilklerden biri kahvaltı salonları. Van'ın tek kahvaltı sokağında da kapsamlı temizlik çalışmaları yapıldı. Köpüklü sularla söz konusu sokak baştan sona yıkanırken, kahvaltı salonlarındaki personeller de kendilerine ait iş yerlerinde temizlik yaptı. Vatandaşlar ise kahvaltı salonlarının yeniden hizmete açılmasının sevindirici olduğunu belirtiyor.