“Kahvaltı kültürümüz tarihe geçti“

Van Kahvaltısı Derneği üyeleri, Van TSO Yönetim Kurul Başkanı Necdet Takva ve Van TSO yönetim kurulu üyeleri basınla bir araya geldi.

VAN 5.06.2014 16:01:02 0
“Kahvaltı kültürümüz tarihe geçti“
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir kahvaltı salonunda basınla bir araya gelen Van Kahvaltısı Derneği üyeleri, Van TSO Yönetim Kurul Başkanı Necdet Takva ve Van TSO yönetim kurulu üyeleri  ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekorunu değerlendirdi.

 

Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Van kahvaltı kültürünün tarihe geçtiğini belirterek, ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekor denemesinde inanılmaz bir şekilde barış ve kardeşliği gösterdiklerini ifade etti.

 

 

“Bu rekorda en büyük pay Van halkınındır”

Van Kahvaltı kültürünün eskiye dayanan bir sektör olduğunu belirten Caner, “Bu ulusal bir etkinlikti. Bu etkinlik sadece Van’ı kapsamıyor. Bu etkinlik ülkenin genelini kapsıyor. Bütün ülke bunun farkındadır. Tabi kahvaltı kültürümüz eskiye dayanan bir sektör. Ama şüphesiz başkanımız tarafından sürpriz bir çıkış oldu. Bizi dünya ile buluşturdular. Sevincimiz ve duygularımızı kelimelere sığdıramıyoruz. Kahvaltı kültürümüz tarihe geçti. Bu bütün Van halkı, bütün Türkiye farkında, en başında bir farkındayız. Bu yüzden Van TSO yönetimine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu rekorda şüphesiz en büyük pay sabahın 5’inde kalkıp oraya gelen Van halkınındır. İnanılmaz derece bir barış ve kardeşlik gösterdik. Oraya gelen insanların niyeti kahvaltı yapmak değildi. Van kahvaltısına destek vermek için orada bulundular. Buda birliğimizin, beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Bizde Van Kahvaltısı Derneği olarak Van TSO Başkanı Necdet Beye yaptığı bu çıkıştan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

Daha sonra Van Kahvaltısı Derneği Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’ya Van Kahvaltısı’nı anımsatan logolu plaket takdim etti.

 

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise “Aslında bugün çok önemli bir birliktelik, bunu söyleyebilirim çünkü bizim 1 Haziran’da kırmayı başardığımız Dünya Rekoru ile beraber, en somut çıktılardan bir tanesi Van Kahvaltısı Derneği’dir. Bu yüzden sektörün bir aradalığına yönelik yapılan bu anlamlı çalışma, aşağı yukarı 1 Haziran’dan birkaç gün önce arkadaşlarımız bir araya gelerek kurmuşlar ve bizim Dünya rakoru denemesinden bir sonra ki ortam içerisinde değerlendirdiğimizde en somut en elle tutulur çıktı. Van Kahvaltısı Derneği’dir o yüzden ben bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Onlara hayırlı uğurlu olsun ve demek ki sektörel bir gelişme olduğunda yada bu sektörde bir hareketlilik olduğunda bir anda sektörde hiç farkında olmadan insanlar farklı örgütlenme anlayışı içerisinde olabiliyorlar, bir araya gelebiliyorlar, bir arada olan nimetlerinden yararlanabiliyorlar. Bugün bizim burada olmamızı sağlayan anlayışta 1 Haziran Dünya’nın en kalabalık kahvaltı sofrası rekorundan sonra ki o dönemin yaratmış olduğu sinerji, enerjinin bir araya gelmesi ile ilgilidir. O yüzden ben bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

 

“Binlerce yıldır Van Kahvaltısı var”

Bu işin orada bitmemiş olması gerektiğini söyleyen Takva, “Bunu sürdürebilir kılmak lazım, bu dernek şunun için önemli, ben onlara bir öneride bulunmak istiyorum, yönetim kurulumuzda da bunu konuştuk, şimdi kahvaltı onların işi. Binlerce yıldır Van Kahvaltısı var ve dünyada Van’ın öne çıkan en kültürel değeri olarakta bilinen bir kültürel değer. Benim arkadaşlarımdan ricam şu, her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü Dünya kahvaltı günü ilan edebileceğimiz bir organizasyona dönüştürmeleri. Bunu bir festival havasında mı yaparlar, bunu yine kitlelerin bir araya gelmesini temin edecekleri bir organizasyona mı dönüştürürler onu bilemem ama bütün sivil toplum kuruluşları ile kamuoyu ile paylaşıp en doğru yöntem ne ise hazır bir dernekte var, bu dernekte diğer sektör temsilcilerini bir araya getirmek sureti ile, bana kalsa her yıl Haziran ayının ilk Pazar gününü çünkü, her yıl 1 Haziran’a denk gelmeyecektir Pazar günü, 1 Haziran demek çok şey olmaz ama her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü bu arkadaşlarımız şimdiden planlamak sureti ile bir festivale ve o etkinliği yaşatmamızın o anısını Van’ın marka değerine katkı sağlayacak bir organizasyona dönüştürme imkanları var. Onuda ben güveniyorum yaparlarsa bizde Van TSO olarak görevde bulunduğumuz süre içerisinde her ayının haziran ayının ilk Pazar gününü biz bu arkadaşlarımızın masasında oturup kahvaltı yaparız, bunu memnuniyetle yaparız, eminim Van kamuoyu buna sahiplik edecektir.” Şeklinde konuştu.

 

 

“Van Kahvaltısı’nın birleştirici gücü ile bir aradayız”

Kahvaltı organizasyonunun bir arka planın daha olduğunu söyleyen  Takva, “O arka planda biz arkadaşlarla bazen tartıştık, bazen münakaşa ettik, bazen birbirimizi eleştirdik ama bugün aynı sofra etrafında yine Van Kahvaltısı’nın birleştirici gücü ile bir aradayız. O bize cesaret verdi, enerji verdi. Bütün kahvaltı salonlarında çalışan arkadaşlarımızın emeği var. Hem bize çay getiren arkadaşımızdan işletmenin yönetimine kadar herkes kendini burada emek verdi. Emek sahibi herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu bir dünya rekorudur. Hak edilmiş bir dünya rekorudur. Belki sayı eksik bile ifade edilmiştir ancak burada bu arkadaşlarımızın emeğidir. Zaman zaman televizyonlara çıkıyoruz diyorlar niye bize niye teşekkür etmedin, unutuyorum yoksa başka bir izahı yok. O yüzden ben o arkadaşlarımı ve işletme sahiplerini, onların yanında çalışan arkadaşların hepsini tebrik ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin arkadaşlarımıza. Biz kentimize olan borcumuzu ödüyoruz, onlarda bu sektörden ekmek yedikleri için daha fazla borçludurlar daha fazla borç ödemek için daha fazla çalışmaları gerekiyor ve markalaşmaları gerekiyor. Ben ilgi ve alakanıza da çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

Son olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve yönetiminin Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner ve yönetimine rekor belgeyi takdim ettikten sonra toplantı sona erdi.