Kadir İnanır'dan Van'a Film Sözü

'VAN'A VEFA BORCUM VAR'

VAN 7.09.2013 20:57:52 0
Kadir İnanır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da düzenlenen 2.Uluslararası Van Gölü Film Festivali ödül töreni ile sona erdi.

Van'da düzenlenen 2. Uluslararası
Van Gölü Film Festivali ödül töreni ile sona erdi. Törende 'Onur Ödülü' alan sinema sanatçısı Kadir İnanır, Türkiye'nin her ilinde film çektiğini belirterek Van'a bu yönde vefa borcunun bulunduğunu ve bu borcunu bir film çekerek ödemeye çalışacağını söyledi.

Bir otelin toplantı salonunda yapılan, Türkiye, İran ve Irak'tan yönetmenlerin de katıldığı ödül törenin sürpriz konuğu Kadir İnanır oldu. Slayt gösterisi ile başlayan törende konuşan Kadir İnanır, Van'a övgüler yağdırarak birlik beraberlik mesajları verdi. İnanır kısa süre sonra Türkiye'nin en iyi film festivallerinden birisinin Van'da gerçekleşeceğini söyledi.

'Van'A VEFA BORCUM VAR'

Van'ı daha önce hiç görmediğini ancak hakkında bilgi sahibi olduğunu anlatan İnanır, "Hasretlerin, sevgilerin, sıcak gönüllerin diyarı. Biz Van'ı hiç görmedik ama çok yakından biliyoruz. Ülkemizin cennet köşelerinden birisi, bunu biliyoruz. Buraya vefa borcum var. Benim Türkiye'nin her ilinde çekilmiş filmlerim var. İçerisinde Van eksik. Onu 0da en kısa zamanda burada bir film çekerek telafi edeceğiz" dedi.

Festival sonunda en iyi film ödülüne 'Sen Güneşsin Ben Ay' ile Muharrem Zeinatzadeh, en iyi belgesel ödülüne ise 'Was' ile Caner Canerik layık görüldü. Törende Kadir İnanır'a Onur Ödülü verildi. Tören ödüllerin sahiplerine verilmesiyle son buldu. - Van