Kadınlara seminer

Van Kent Konseyi tarafından 'Müzakere ve Arabuluculuk' konulu bir eğitim semineri düzenlendi. Eğitim seminerini sunan Asiye Kaçar, müzakerenin ortak akıl arayarak değer yaratma ve paylaşma süreci olduğunu söyledi.

VAN 25.02.2013 14:19:31 0
Kadınlara seminer
Tarih: 01.01.0001 00:00

Genç Liderler Akademisi ve Van Kent Konseyi tarafından organize edilen "Müzakere ve arabuluculuk" konulu eğitim semineri Van Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlendi. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği seminerde sunumu Asiye Kaçar ve Sami Zana Aslan yaptı. Eğitim seminerinde çeşitli oyunlar sergilenirken, katılımcılar için çeşitli test yarışmaları da düzenlendi.

"MÜZAKERE İÇİN YER VE ZAMAN ÖNEMLİ"

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Eğitmen Asiye Kaçar, uyuşmazlık çözümünde müzakere ve arabulucuğun önemine değindi. Uyuşmazlığın kişinin kendi içinde, kişiler arasında, etnik kökenler ve dinler arasında daha yoğun olduğunu belirten Kaçar, verdikleri eğitimin sadece Sabancı Üniversitesi tarafından verildiğini kaydetti. Müzakerenin ise uyuşamayan iki taraf arasında yürütülen görüşmeler olduğunu anlatan Kaçar, müzakere için yer ve zamanın çok önemli olduğunu söyledi.

"MÜZAKERE DEĞER
YARATMA VE PAYLAŞMA SÜRECİDİR"

Uyuşmazlıkların çözümü için en iyi yolun müzakere olduğunu kaydeden Kaçar, " Müzakere iki veya ikiden fazla tarafın aralarındaki çelişkiyi gidermek ve çıkarlarını arttırmak için giriştikleri ortak akıl arama, değer yaratma ve paylaşma sürecidir. Unutmayalımki en uzlaşılmaz konularda bile mutlaka ortak noktalar vardır. Yeter ki o ortak noktaları yakalayalım. Yapılması gereken aslında çok basittir" dedi.
Kaçar´ın ardından söz alan Sami Zana Aslan´da uluslarası gelişmelerde müzakerenin nasıl geliştiğine ilişkin bilgiler verdi.
Seminer daha sonra katılımcıların yaptığı test yarışması ile sona erdi.
Haber: Oktay Candemir