Kadınlara pozitif ayrımcılık

İpekyolu Belediyesi ile TÜMBEL-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, işçi haklarını savunmaya çalıştıklarını ve özellikle kadın çalışanların haklarını savunduklarını belirtti.

VAN 5.08.2015 20:07:03 0
Kadınlara pozitif ayrımcılık
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Merkez İpekyolu Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetimler Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) arasında toplu iş sözleşmesi imzaladı. İmza törenine İpekyolu Belediye Eşbaşkanları Veysel Keser, Aygül Bidav, TÜMBEL-SEN Eşbaşkanları Eylem Uca, Şükrü Kaçıci ve sendika yöneticileri katıldı. Mali haklar konusunda yapılan görüşmeler sonucunda yeni sözleşmede, "Belediyenin mülkiyeti ve kendi varlıkları üzerinde kurulu olup belediye veya özel kurumlarca işletilen lojman, kamp, kreş, spor ve kültür benzeri tesisleride çalışanların eşi ve çocukları ücretsiz yararlanacak. Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanları, kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet uyguladığı veya çoklu evlilik gibi uygulamalar tespit edildiği durumunda belediye çalışanı mali ve sosyal yardım hakları elinden alınarak çalışanın eşine verilecek. Newroz, Kurban ve Ramazan bayramlarında çalışanlara ikramiye verilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın çalışanlara ikramiye verilecek ve o gün izinli olacaklar. Tüm-Bel-Sen üyesi olan belediye çalışanlarının üniversitede okuyan çocuklarına her yıl para desteğinde bulunulacak." gibi maddeler öne çıktı.

"KADIN HAKLARININ SAVUNUCUSUYUZ"

İmza töreninde konuşan Tüm-Bel-Sen Van Şube Eşbaşkanı Şükrü Kaciçi, "Belediyelerimizde en şanslı olduğumuz yani emekçi belediye eş başkanlarımızın olmasıdır. Bundan dolayı toplu iş sözleşmelerinde herhangi bir sorun yaşamamaktayız. Üyelerimizden Rojava'ya Yardım Kampanyası kapsamından 150 tl gıda yardımında bulunmalarını istiyoruz. Toplu iş sözleşmesini imzalayan Eşbaşkan Bidav ve Keser'e teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav ise; "Burada bulunan yerel yönetimler kuruluna ve sendika eş başkanlarına teşekkür ediyoruz. Hak ve emekten yana bir mücadele yürüttüklerine inanıyoruz. Biz belediyeler olarak yerelden seçilmişler ve özellikle de kadın eş başkanları olarak da hem genel işçi haklarını hem de kadın hakları savunucuları olarak, böylesi bir sözleşmeye imza atmaktan gurur duyuyoruz. Biliyorsunuz belediyelerde taşeron işçiler de var, umarım DBP belediyeleri olarak, taşeron sisteme karşı da bir çözüm üretiriz. Onların haklarını da savunur duruma geliriz. Sözleşmemizde kadın haklarına yönelik maddeye de imza attık, özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara ayrıca bir ücret verilmesine de imza atmış olduk. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -