Kadınlara iki günlük eğitim

İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu tarafından, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi'nde 2 günlük toplumsal cinsiyet-cins bilinci eğitimi verildi. Eğitime katılan İpekyolu Belediye Eşbakanı Aygül Bidav, 'Özgürlük mücadelesinde yer alan kadınl

VAN 11.04.2015 00:24:37 0
Kadınlara iki günlük eğitim
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Eğitime İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, belediye kadın meclis üyeleri ve belediye kadın çalışanları katıldı. Eğitimi vermek üzere Eğitim-Sen Emek Akademisi Dernek üyesi Muazzez Orhan, Olcay Kaçmaz ve Sağlık-Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi Fatma Arslan hazır bulundu. Eğitim öncesi açıklama yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Aygül Bidav, bu eğitimin kadın belediyeciliğinin geliştirilmesi ve yerel yönetimlerde demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü yönetim anlayışının uygulamak amacıyla hazırlandığını belirtti. Kadının örgütlü duruşunu ortaya koymak, iletişimi güçlü tutmak ve kadın ağını güçlü kılmayı amaçladıklarını belirten Bidav, kentte hizmet üretirken emeğin, düşüncenin, yaşamın kollektifleştiği bir ortam yaratmak amacıyla belediye hizmetlerinin tamamında kadın bakış açısının yansıtılmasını hedeflediklerini açıkladı. Bidav, "Verilen toplumsal cinsiyet eğitim, sosyal yönden kadın ve erkeğe verilen rolleri, dayatılan sorumlulukları irdelemek, kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, kadınların kentsel kararlarda etkili olabildiği ve sosyo ekonomik hayata etkin katılabildiği bir kent için gerekli düzenlemelerin yapılması adına son derece önemli ve gerekli bir eğitimdir. Evde ve sokakta şiddete uğrayan kadınların öncelikli ihtiyaçlarının belirlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle gerekli mekanizmaları oluşturmak, kadına yönelik şiddetle mücadele için toplumsal cinsiyet bakış açısı temelinde farkındalık eğitim programları ile kadınların güçlenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bu eğitim ile kadın erkek eşitliğini sağlamak, belediyenin tüm plan ve projelerinde, kadın erkek eşitliğine yapacağı etkiyi değerlendirmek, tüm kentsel hizmetlerde eşitlik perspektifini geliştirmeyi hedeflemekteyiz." diye konuştu.

"ÖNCÜLÜĞÜ KADINLAR YAPIYOR"
Bidav konuşmasını şu şekilde tamamladı, "Partimizin kadına verdiği değer ortadadır. Kadın yaşamı inşa edendir. KJA (Kadın Özgürlük Kongresi) bünyesinde kadınlar, örgütlülüğünü her geçen gün büyütmektedir. Ben de ilk okuldan bu yana kadın mücadelesini vermekteyim ve bugün bir belediye eşbaşkanı olarak karşınızdayım. Burada sadece o koltuğa geçip iktidarcı bir anlayışla değil kadının her alanda yer alması ve yönetimde kadının renginin de yer alması çok önemlidir. Özellikle kapitalist sistem yaşamını reddederek kadın ve cins ayrımı yapmadan yaşam demokratik bir anayasa etrafında toplanmalıdır. Ulus devletçi bir anayasaya karşı olduğumuzu ve buna karşı mücadelemizini her daim dile getireceğiz. Evet feodal bir toplumda yaşıyor olabiliriz ancak kadınlar 21. yüzyılda tarih yazıyor ve topluma öncülük yapıyor." dedi.

/ Haber Merkezi