Kadınlar Mücadele Ediyor, Erkek Şiddeti Yargılanıyor

Ekimde kadına yönelik şiddetle mücadelede elde edilen kazanımlar, saldırganların aldığı cezalar ve örnek yargı kararları...

VAN 7.12.2012 12:18:44 0
Kadınlar Mücadele Ediyor, Erkek Şiddeti Yargılanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerelden haberler, gelişmeler, açılışlar, eğitimler

Adliyede Kadın Hakları Merkezi

İstanbul Adalet Sarayı'nda, Kadın Hakları Merkezi ve Şiddeti Önleme Bürosu kuruldu. Büroyu kurarı İstanbul Barosu, şiddet mağdurlarına hukuki yardım sunacak.

Askerlere eğitim verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, sekiz ayrı toplantı salonunda yapılan ortak yayınla, 2 bin 470 subay, astsubay er ve erbaşa şiddetin önlenmesine yönelik bir konuşma yaptı. Ayrıca Jandarma, eğitim için "Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi" konulu bir ders kitabı hazırladı. Kitabın içeriğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı belirledi. Bu kapsamda 16 saatlik bir eğitim programı hazırlandı. Jandarma Genel Komutanlığı karargahında "Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü" kuruldu. Ayrıca jandarma komutanlıkları ve alt düzeyde "Çocuk ve Kadm Kısım Amirlikleri ile Çocuk ve Kadın Suçları İşlem Astsubaylığı" kadroları oluşturuldu. Bu kapsamda bazı personel de kurslara tabi tutulacak.

Boşanmak isteyen 200 çift ikna edildi

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde altı ay önce kurulan Aile Danışma Bürosu'ndaki ücretsiz danışmanlık hizmetiyle boşanma eşiğine gelen 200 çift "barıştırıldı". Balıkesir Aile Danışma Bürosu Müdürü Psikolog Cemile Çakır, altı ayda 300'e yakın çiftle görüşme yaptıklarını ve bu çiftlerin çoğunun aile içi şiddet ve şiddetli geçimsizlik nedeniyle ya kendilerinin başvurduğunu ya da polis, jandarma ya da adli merciler tarafından gönderildiğini söyledi.

Konya'da evlilik okulu

Konya Büyükşehir Belediyesi evlenmek üzere olanlara ve daha sağlıklı evlilik sürdürmek isteyenlere yönelik Evlilik Okulu projesi başlattı

CHP'den boşanmış kadına maddi destek önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, meclis başkanlığına sunduğu kanun teklifinde; boşanmış ve hiçbir geliri olmayan kadınlara, eşi vefat eden kadınlar gibi aylık bağlanmasınıtalep etti.

(ajanslar)