Kadınlar Da İnsan Sayılırlar!

Ramazan Yaman

VAN 22.11.2017 08:38:09 0
Kadınlar Da İnsan Sayılırlar!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kadınları erkeklerin emrine âmâde kullar olarak gören pek değerli hoca efendi!; Eğer kadınların hiçbir sorumluluğunun olmayacağını, sadece erkeklerin yönlendirmesine göre bir hayat yaşaması gerektiği hükmünü çıkarabiliyorsan Mushaf’dan, mahşerde onların yerinede hesap vermeyi göze almalısın!

Kadınların hesap günü; "Erkekler böyle fetva verdi bende uydum! Erkekler benim yerime akletti bende senin verdiğin aklı ona ipotek ettim! O yüzden sorumlu değilim!" deme hakkını kur'an'dan veya sünnetten bulun, kadınları hiçbir şey yapmayalım! Hatta okumalarını bile yasaklayalım! Fakat bunu papanın veya hahamın, veya şeyhinizin hezeyanlarında bulabilirsiniz ancak!

 

“Akletmez misiniz?.. aklınızı kullanmaz mısınız?.. aklını kullanmayanlara Allah pisliği boca eder!.. ayetleri erkekler için geçerlidir!” deyin ve kadınların akletme hakkının ve sorumluluğunun olmadığını beyan edin!

 

Kadınlar şöyle deyince kurtulacaklar mı?; 

 

“Benim herif bana şöyle hadisler söyledi! ‘Eğer Allah’tan başka ilah edinilmesi gerekseydi, kadınların kocalarına tapınmalarını emrederdim!’ dedi. Bende onun her türlü kahrını, her türlü işkencesini çektim! Ta ki benden razı olana kadar!

 

Razı olup olmadığından da emin değilim! Çünkü şeyh efendi de bir hadis söyledi!; ‘Eğer bir kadın kocasının kurtlanmış yaralarını dili ile yalayarak iyileştirse yine de hakkını ödeyemez!’ dedi.”

 

“Ben kocamın dediğini yaptım ve evime kapanıp hiçbir yere çıkmadım! Çünkü sokakta/sosyal alanda, kurumlarda olumsuz kadın tiplerine mebzul miktarda örnek kadınlar vardı! Onları örnek gösterdi herif! 

 

Haklıydı! O kadınlar gibi olmak ürkütücüydü! Her ne kadar sokakta veya sosyal alanlarda erkeklerin olumsuz örnekleri en kadınlar kadar olsa da, kadın dediğin dişiler yoldan çıkarıyormuş onları da… Hem benim aklım kısaymış! Bizim herif herbir şeyi bana anlattı ve, ‘mahşer günü Allah’ı razı etmenin yolu benim memnuniyetime bağlı!’ dedi.”

 

“Sasani devletinin kadın yöneticisine rasülullah’ın ne buyurduğunu da söyledi vaiz efendi; Fakat sebe melikesinin bir kadın olduğunu hatırlatınca, “sus!” dedi bizim herif!; ‘sen Belkıs’la mı eşitliyorsun kendini?’ diye gürledi! ‘Belkıs insanüstü bir kadın mıydı?’ sorusu boğazımda saplanıp kaldı!”

 

“Allah’ın verdiği dişiliğimi en iyi evimin mahzenlerinde saklayabilirmişim! Sokağa çıkarsam kişiliğim dişiliğimin ateşinde yanar gidermiş!”

 

“Allah aklını kullanmayanları pisliğe mahkum edeceğini söylerken, erkeklere söylüyormuş! Bu ayetlerin kadına yönelik anlamı, ‘akıllarınızı erkeklere teslim edin’ miş!

 

“Cehennemde en çok bizlerden varmış! Zaten biz olmasaydık erkekler şimdi cennette havuz başlarında, köşklerde, kendilerine meftun huri sürülerinin içinde olacaklar mış! Bizler yüzünden onlar yine bizlere, bizde onlar gibi “Nurilere” mahkum olmuşuz!”

 

Sayın uydurukçular! Sizler yüzünden kadın denildiğinde akla cinsel objeden başka bir şey gelmiyor! Bu noktada kadını sömüren kapitalist dünyadan farkınız yok!  Kadın sadece cinsellikten ibaretmiş gibi bir algıyı Allah’a rağmen oluşturdunuz! Sizin yüzünüzden kadınlar ahlaksız ve bi edep kadınların özgürlüğüne özeniyor! Sizler yüzünden cahil kalıp, koca dayağının cennetten çıktığını zannedip, sizler yüzünden  “Allah rızası için!” alınıp satılıyor! Sizin yüzünüzden müslüman kadınlar sokakta, tv’lerde, sosyal medyada karanlık saçan hemcinslerinden etkileniyor! Çünkü, tek alternatifiniz, “Kadının erkeğinin emrinden dışarı çıkmaması ve hiçbir şekilde fikir sahibi olmaması!..”  

 

Sizin yüzünüzden islam inancı olmayan bayan doktorun aşağılık bakışları altında muayene oluyor! Sizin yüzünüzden şu sıralar kızlar ateist, deist, nihilist, bilmem ne “ist’ oluyor! Ve sizin yüzünüzden Müslüman feminist kadınların sayısı gün gün artmakta! Bu konuda batı ile yarışıyor sunuz! Sizler ki, pazarlarda satılan dokuz yaşındaki yezidi kızlara bile sevindiniz gizli gizli! 

 

Eğer sizin gibi Allah’ın “akledin” ayetlerini sadece erkeklere hitap olarak anlayan ve kadınları bunun dışında tutan tiplerden yönetici, müftü, hoca, alim vs. olabiliyorsa, kadınlardan daha iyisi olur!

 

Cinsiyetçi bakış açınız nefsinizin ve şeytanınızın size fısıldadıklarıdır! Allah’ın kadın konusundaki ayetlerinden, rasülün uygulamalarından kendinize kadın köleler devşirdiniz asırlarca… ve Batının pisliğine bulanmadan özgür olma imkanını müslüman kadının elinden aldınız! Kadın size göre ya köledir ya da şeytan! 

 

Fakat ikisi de değildir kadın!

 

İnanmanız zor olacak ama, kadınlarda sizin gibi, bizim gibi hepimiz gibi “insan sayılırlar!” Allah hepimizi insan sayar! İnsan sayılırız hepimiz! İnsan sayılmaya layık görmüş rabbimiz! Ve kadınları rahat bırakın ki, batının pisliğine batmadan özgür olma haklarını kullansınlar! Mecbur etmeyin! Mahkum etmeyin!

 

Kadınlar iradesiz melekler değillerdir! Onlarda “insan sayılırlar!” 

 

Anlatabiliyor muyum?!

 

Anlatamadım mı? 

 

O zaman Annenin, kızının, eşinin gözlerinin içine iyice bi bak! Bakalım ne göreceksin?!

 

Bir kölenin retinasını mı? Bir insanın çaresizliğini mi?!