_Kadına şiddet devam ediyor

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin sürdüğünü belirtti.

VAN 26.11.2018 09:56:11 0
_Kadına şiddet devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kurukcu, kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olaylarının sürdüğünü söyleyerek, “Kadınlar hiç bir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin topyekûn, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. Kadınların evde, sokakta ya da çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduğunu biliyoruz” dedi.

   Kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günü olduğunu söyleyen Kurukcu, “Yaşadığımız coğrafyada, kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi