Kadın Yürüyüşüne Polis Engeli !..

KJA Van bileşenleri, 'Kadın yaşamı örgütlüyor, ahlaki politik toplumu inşa ediyor' şiarı ile başlattığı kampanya çerçevesinde Feqiye Teyran Parkı’ndan başlayarak HDP Van İl binasına kadar yapılması planlanan yürüyüşe çevik k

VAN 13.04.2015 16:35:02 0
Kadın Yürüyüşüne Polis Engeli !..
Tarih: 01.01.0001 00:00
 KJA’nın Van’da "Kadın yaşamı örgütlüyor, ahlaki politik toplumu inşa ediyor" şiarı ile başlattığı kampanya kapsamında dün kadınlar Feqiye Teyran Parkı’nda bir araya geldi. Son dönemlerde artan kadına yönelik şiddet ve kadın intiharlarına dikkat çekmek için kadınların Cumhuriyet Caddesi’nden HDP Van İl binasına kadar yapmak istedikleri yürüyüşe polisler tarafından izin verilmedi.


“BU SOKAKLAR BU HALKINDIR”

Kitleye izin vermeyen polislerle görüşen HDP Van İl Eş Başkanı Av. Derya Hayva, “Her zaman bize engel oluyorsunuz. Biz partimize gitmeye çalışıyoruz, buna da izin vermiyorsunuz. Biz partimizde basın açıklaması yapacağız. Sizin belirlediğiniz güzergahta yürümek zorunda değiliz. Bu sokaklar bu halkındır. Bu nedenle istediğim yerden partime gitme hakkım var. Bu da en doğal hakkımdır. Kadın cinayetleri konusunda halkın duyarlılığını arttırmak için bir mücadele içerisindeyiz. Her demokratik eylemimizin önüne geçmeniz antidemokratik bir tutumdur. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu sistemin karşısında her zaman demokratik mücadelemizi devam ettireceğiz. Bunun için de kararlıyız.”dedi.

KISA BİR GERGİNLİK
Daha sonra kısa bir gerginlik yaşandı. Kadınlar “Jin Jiyan Azadi” sloganları ile tekrar parti binasına doğru harekete geçti. Ancak yine polis engelini aşamadı. Ardından güzergâh değiştiren kadınlar Soydan Kavşağı’na doğru yürüyüşe geçti. Maraş Caddesi’ni çift yönlü trafiğe kapatan kadınlar yeni yapılan Kadın Yaşam Parkı’na kadar bir yürüyüş gerçekleştirerek burada bir basın açıklaması yaptı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

Basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin’in yanı sıra, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları ve HDP Van Milletvekili adayları da destek verdi. Burada yapılan basın açıklamasında ise, kadına yönelik şiddet kınandı.


Basın açıklamasının ardından kitle sessiz bir şekilde dağıldı.

 

 

 Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş