Kadın sayısı erkekleri geçti

Van'ın Gürpınar Belediyesi bünyesinde daha önce çalışan kadın yokken, şimdi kadınlar yüzde 60 gibi yüksek bir oran oluşturuyor.

VAN 9.04.2015 10:10:55 0
Kadın sayısı erkekleri geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Büyükşehir Yasası uygulaması ve yeni yönetimin kadına verdiği önem nedeniyle Gürpınar Belediyesi'nde çalışan kadın sayısı hızla arttı. 
Daha önce hiçbir kadın çalışanın olmadığı belediyede Van'ın Büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte Özel İdare bünyesinde çalışan iki kadın bu belediyeye gönderildi.
Ancak belediyede kadın sayısı Eş Başkanlık uygulamasını öngören DBP'li yönetimin iş başına gelmesiyle arttı.

HER ALIMDA KADIN VAR
Yeni yönetim belediye bünyesindeki tüm işe alımlarda kadın için özel kota uyguluyor. Bazı iş kollarında daha çok kadınlar yer alıyor. 
Gazetemize konuşan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, kadın istihdamına yönelik bir politika izlediklerini söyledi. 
İş alımlarında bu nedenle kadına öncelik verdiklerini belirten Çetin, daha önce belediyede kadın personel bulunmazken şu anda 8 çalışanın kadın olduğunu söyledi.

İKİ HALI ATÖLYESİ
İlçede iki adet halı-kilim atölyesi bulunduğunu ve bunlarda çalışan kadın sayısının 50 olduğunu ifade eden Çekin, "50 tane kadın atölyelerde çalışıyor, 8 tanesi belediyede var. Şu anda belediye bünyesinde 58 kadın ücretli olarak çalışıyor. Bu tabloya göre erkekler çok azınlıkta, erkekler, 46-47 civarında. Yani belediye bünyesindeki çalışan sayısı yüzde 60 kadın, yüzde 40 erkektir." Diye konuştu.

MESLEKİ KURSLAR
Önümüzdeki günlerde iş kurmayı hedefleyen kursların da açılacağını anlatan Çetin, "Girişimcilik kurslarımız olacak, bir aya kadar olacak bu; böyle bir planlamamız var, orda da 30 tane kadın alınacak." diye kaydetti.