'Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği' eğitimi

Van İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Birimi Koordinatörlüğünde 'Çalışma Hayatında Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği'' konulu eğitim verildi.

VAN 18.10.2016 10:47:42 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da, çalışma hayatında kadın, erkek fırsat eşitliğine yönelik verilen eğitimler devam ediyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Birimi Şube Müdürü Yasemin Kuşak, yaptığı açıklamada İzleme ve Değerlendirme Birimi Koordinatörlüğünde görevli eğitimci Süleyman Çalap ve Yıldırım Kaya tarafından verilen eğitimlerin Van dahilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere yönelik olduğunu belirtti.
Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Birimi Koordinatörlüğünce verilen eğitime şuana kadar 113 kişinin katıldığı, Van dahilinde yıl sonuna kadar eğitim çalışmalarının devam edeceği belirtildi..
Van İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Birimi Şube Müdürü Yasemin Kuşak konuyla ilgili olarak, "Kadınların sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkanının sağlanması amacıyla Başbakanlık tarafından hazırlanan 2010/14 no'lu Genelgenin 7. maddesinde 'kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmet içi eğitimlerde kadın erkek fırsat eşitliği' konusuna yer verilmesi konuları ele alındı. İl ve ilçe Sağlık Müdürlükleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği ve il dahilindeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere yönelik eğitimler devam edecek" ifadelerini kullandı.

/ Haber Merkezi