Kaderine terk edilmiş Şehir Van !!!...

Vanlıları Nisan ayından sonra da tozlu caddeler bekliyor

VAN 2.01.2014 12:02:57 0
Kaderine terk edilmiş Şehir Van !!!...
Tarih: 01.01.0001 00:00

23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de iki depremle sarsılan Van, belini doğrultamıyor. Kentte kar ve yağmurun oluşturduğu çamur deryası vatandaşları canından bezdirdi.

Vanlıları Nisan ayından sonra da tozlu caddeler bekliyor 

Haber:Erhan Uğurlu 

Üç yıl önce 18 gün arayla meydana gelen iki depremle sarsılan Van, yaralarını sarmakta güçlük çekiyor.

Kentte adeta köstebek yuvasına dönen yollar, yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Sürücüler, karla mücadele konusunda Van Belediyesi'nin sınıfta kaldığını ifade ederek, yolların çamur deryası içinde kalmasına tepki gösteriyor. Yağan kar ve ardından yaşanan yağmur nedeniyle sokak ve caddelerde çukurların oluşması, trafikte büyük sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Araç sürücüleri, cadde ve sokaklarda oluşan çukurlar nedeniyle araçlarının sık sık arızalandığını dile getiriyor. Araçlara aşırı derecede zarar veren çukurlara girmemek için ani manevralar yapmak gerektiğine vurgu yapan sürücüler, “Böyle olunca da bazen kaza geçiriyoruz ya da kaza tehlikesi yaşıyoruz. Yetkililerden bu soruna derhal el atmalarını istiyoruz. Geçici bir süre için de olsa oluşan çukurlar, yama veya başka usullerle hemen kapatılmalıdır. Üzücü olaylara, maddi hasarlara meydan vermemek için yolların ıslah çalışmasına hemen başlanmalıdır” dediler. 

Asfalt çalışmalarında Belediyenin başlattığı yeni uygulama kapsamında eskimiş, bozulmuş asfaltın tamamen kazınıp yeniden asfalt kaplama yapıldığını anlatan sürücüler, “Yapılan bu çalışmalar her nedense uzun ömürlü olmuyor. Bir yıl geçmeden, bir kış yaşanmasının ardından hemen hemen tüm cadde ve sokaklarda asfaltlar bozuluyor, çukurlar oluşuyor. Yapılan onca masraf boşa gidiyor. Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Neden bir yağışın ardından tüm asfaltlarda bozulmalar oluyor, bunu izah etmeleri gerekiyor. Asfalt çalışmaları yapılırken, dökülen asfaltın kalitesi, dayanırlılık derecesi, yola uygunluğu denetlenmiyor mu? Yeteri kadar denetlenmediği, asfaltların bir kışı zor çıkardığından anlaşılıyor. Bunun önüne mutlaka geçilmeli, paralarımız boşuna harcanmamalıdır” diyerek, Belediye yetkililerini daha dikkatli davranmaya davet etti. 

Yayalar da dertli 


Araç sürücülerinin yanı sıra yayalar da, bozuk yollarda çukura düşen araçların sıçrattıkları çamurlu sulardan şikâyetçi oluyor. Bazı kaldırımlarda da bozulmaların meydana geldiğini, bazı kaldırımların ise çok dar olduğunu, bir kısım kaldırımların esnafların teşhir ettikleri eşyalarla veya araç park edilmesiyle geçilemez duruma geldiğini anlatan vatandaşlar, “Dar olan kaldırımlarda yürürken veya zorunlu olarak kaldırımdan inince, araçların çukurlara düşmesi nedeniyle üzerimize çukurlarda biriken çamurlu sular sıçrıyor. Çok zor şartlar altında yürüyoruz. Yürürken adeta cambazlık yapıyoruz” dediler. 


Esnaflar da, çukurların oluşmuş olduğu cadde ve sokaklarda hızlı gittiklerini, bu yüzden, her çukura düştüklerinde sıçrayan çamurlu sular yüzünden vitrinlerinin çamur içinde kaldığına işaret ederek, “Yetkililerimizden mutlaka bu sorunumuza bir çare bulunmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.