Kaçırılan memurların aileleri İHD'ye başvurdu

Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli memurların aileleri İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'ne başvurarak, söz konusu memurların serbest bırakılmalarını istedi.İHD Şube Başkanı Murat Melet ise üzerlerine düşe

VAN 24.08.2015 17:41:15 0
Kaçırılan memurların aileleri İHD
Tarih: 01.01.0001 00:00
İran sınırındaki Kapıköy Gümrük Müdürlüğünde görev yapan ve 21 Ağustos'ta kent merkezine gelmek üzere yola çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan gümrük personellerinin ailelere İHD'ye başvurdu. Konu hakkında açıklama yapan Van Şube Başkanı Murat Melet, ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını kaydetti.
İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, gümrük memurlarının PKK tarafından kaçırıldığı bilgilerine ulaştığını vurgulayarak, "21 Ağustos tarihinde Saray Kapıköy Sınır Kapısı'nda gümrük memuru olarak çalışan memurların Saray'dan Van'a gelirken kaçırıldığına dair bilgiler var. Serbest bırakılanların bu yönde ifadeleri söz konusu" dedi.
MELET: "ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM ETMELİ"
Melet, durdurulan çözüm sürecinin bir an önce kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini belirterek, "2013 Nevruzunda başlayan bir çözüm süreci vardı. Bu çözüm süreci ile birlikte Türkiye'deki tüm halkların ortak yaşama duygusu ortaya çıkmıştı. Nitekim 7 Haziran seçimlerine kadarda bu böyle kardeşlik havasında sürdü. Ama 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizde maalesef bir kaos ortamı oluştu. Biz barış olmasını istiyoruz. Çünkü barışın hâkim olacağı bir ülkede kardeş gibi yaşamalıyız. Savaş kimseye bir şey kazandırmaz. Aksi takdirde zarar verir. Bu anlamda bir an önce durdurulan çözüm sürecinin tekrar devam etmesini temenni ediyoruz. Bizim bir an önce barış sloganlarını ülkemizde yaygınlaştırmamız gerekiyor. Şuan devam eden ve bir iç savaşa doğru sürüklenen ortamın bir an önce durdurulması lazım. Biz İHD olarak bu süreçte elimizden geleni yapacağız ve 20 Ağustos'ta yaşanan olayın da takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşan kaçırılan gümrük memuru Gökhan Güven'in amcası İbrahim Güven ise kaçırılan memurların hayatlarından endişe duyduklarını anlatarak, "Hiç hoş olmayan bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla hepimiz gerginiz. Hepimiz bu süreçten zarar görüyoruz. Kaçırılan 11 kişi için endişe duyuyoruz. Biz kimsenin üzülmesini istemiyoruz. Analar ağlamasın, artık bir barış sağlansın. Bölgeye huzur gelsin. Biz başta yeğenim olmak üzere diğer gümrük memurlarının serbest bırakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ardından söz alan kaçırılan gümrük memuru Remzi Acar'ın abisi Abdurrahim Acar ise, "Ben de kardeşimin ve diğer gümrük memurlarının serbest bırakılmasını istiyorum. Memurların aileleri 4 gündür kara kara düşünüyor. Endişe duyuyorlar" dedi.
 Melet, daha sonra PKK’nın elinde tuttuğu kişilerin Vahit Yılmaz (Diyarbakır), Emre Çelik (Yozgat), Hacı Baki İcat (Mersin), Mehmet Temel (Ordu), Gökhan Güven (Muş), Ömer Faruk Koyuncu (Kayseri), Ali Karaçınar (Malatya), Şevket Sargın (Edirne), İbrahim Berat Dursun (Elazığ) ve Remzi Acar (Hakkari) olduğunu açıkladı.

Bölge: Burhan Ergin