KAÇIRILAN GÜMRÜK MEMURLARINDAN İKİSİ SERBEST BIRAKILDI

Van Valiliği Kapıköy Sınır Kapısı'nda PKK tarafından kaçırılan biri kadın gümrük muhafaza memuru, diğeri minibüs şoförü olmak üzere iki kişinin serbest bırakıldığını duyurdu.

VAN 23.08.2015 23:51:26 0
KAÇIRILAN GÜMRÜK MEMURLARINDAN İKİSİ SERBEST BIRAKILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00
PKK'lilerin kaçırdığı 22 memurdan 2'si serbest

Van’ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli 11 gümrük muhafaza memuru ile bir servis şoförünü kaçıran PKK’liler, 1 memur ile şoförü serbest bıraktı. Hakkari’de kaçırılan 10 memurdan ise haber alınamıyor.


Van’ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli 11 gümrük muhafaza memuru ile bir servis şoförünü kaçıran PKK’lilerin 1 memur ile şoförü serbest bıraktığı bildirildi.

Hakkâri’nin Üzümlü Gümrük Kapısı'nda görevli 10 gümrük memurundan da 10 Ağustos'tan bu yana haber alınmazken Memurların bulunması için arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Şoförle bir bayan memur serbest…

Konuyla ilgili olarak Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 21.08.2015 Cuma günü kaçırılan 11 memurdan bir kadın memurla servis şoförünün serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, “İlimiz Saray ilçesinde 21.08.2015 Cuma günü Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde görev yapan 11 personel ve 1 şoförün bulunduğu minibüsün bölücü terör örgütü tarafından kaçırılması olayıyla ilgili olarak, Kaçırılan personelden biri kadın gümrük muhafaza memuru diğeri minibüs şoförü olmak üzere iki kişi 22.08.2015 günü 23.50 sıralarında serbest bırakılmıştır.Diğer personelin bulunması için arama çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.

Öte yandan  Hakkâri Valiliği ise,  Yüksekova ilçesinden, Çukurca ilçesindeki Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'na vardiya değişimi için 10 Ağustos Pazartesi günü giden 10 gümrük görevlisinden ise henüz haber alınamadığı ve memurların bulunması için başlatılan arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kaçırılan Gümrük Memurlarının kimlikleriyle ilgili bilgi verilmezken, serbest bırakılan bayan memurun  isminin Gülcan Aydın T. olduğu öğrenildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

TSK açıkladı: 12 kişiyi PKK kaçırdı