Kaçakçılığın Faturası Araçlara Kesiliyor

ÖZKAN BİLGİN Van'da, çeşitli tarihlerde gerçekleşen kaçakçılık olaylarında kullanılan ve güvenlik güçleri tarafından el konulan 10 bin araç, mahkeme süreci tamamlanıncaya kadar parklarda bekletiliyor.

VAN 19.09.2013 14:42:39 0
Kaçakçılığın Faturası Araçlara Kesiliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

ÖZKAN BİLGİN - Van'da, çeşitli tarihlerde gerçekleşen kaçakçılık olaylarında kullanılan ve güvenlik güçleri tarafından el konulan 10 bin araç, mahkeme süreci tamamlanıncaya kadar parklarda bekletiliyor.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerdeki yeddi emin parklarında bulunan araçların, çürümeye terk edilen milli servet olduğunu belirtti.

Kentte önceki yıllarda gerçekleşen kaçakçılık olarında kullanıldığı belirlenen 10 bin dolayında araca el konularak bağlandığını vurgulayan Alpaslan, araçlarla ilgili herhangi bir işlem yapılabilmesi için mahkeme sürecinin tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

Alpaslan, İran ile 280 kilometrelik sınıra sahip olan kentte, güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollerde içerisinde her türlü kaçak malzeme bulunan araçlara el konulduğunu bildirerek, mahkeme süresince istihdamdan düşürülen araçların, davası sonuçlanıncaya kadar park alanlarında çürüdüğünü ve çalışamaz duruma geldiğini söyledi.

Bu tür araçların Makine Kimya Enstitüsüne ya da istihdama kazandırılması gerektiğini anlatan Alpaslan, "Park alanlarında bekletilen araçların istihdama kazandırılacak şekilde satışlarının yapılması gerekiyor. Çünkü bu araçlar hem vergiden düşürülüyor hem iş alanından düşürülüyor hem de çürüyor. Suçu işleyen insanlarken cezasını çeken araçlar oluyor" dedi.

Bir araca, akaryakıt, sigara, çay ve muhtelif eşya gibi kaçakçılık faaliyetlerinde ikinci kez kullanılması durumunda el konulduğunu anımsatan Alpaslan, şöyle konuştu:

"Bazı araçlar 10 yılı aşkın süredir parklarda bekletiliyor. Mahkemenin temiz kararı vermesine rağmen birçoğu sahipleri tarafından alınmıyor. Çünkü 10 yıl parkta bekletilen bir aracın hem trafiğe çıkacak hali kalmıyor hem de aracı almak isteyen kişinin fiyatı kadar otopark parası ödemesi gerekiyor. Tüm bu nedenlerden dolayı maalesef araçlar çürümeye terk edilmiş durumda. Bizim isteğimiz, bu tür durumda olan araçlar için bir çözüm yolu bulunmasıdır."