Kaçak kesimler, sağlığı tehdit ediyor

Van İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi’nde bulunan Hayvan Pazarı’nda zaman zaman yapılan kaçak kesimler, sağlığı tehdit ediyor. Etrafa koku da yayan pazar ile ilgili olarak mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bekliyor.

VAN 18.05.2019 12:45:22 0
Kaçak kesimler, sağlığı tehdit ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kaçak kesimler, sağlığı tehdit ediyor

Bostaniçi Mahallesi’nde, Van-Erciş karayoluna yakın bir bölgede bulunan hayvan pazarında zaman zaman kaçak kesimler yapılıyor. Toz toprak içinde yapılan, sokak hayvanlarının kol gezdiği mekandaki kesimlerin ardından etrafa da kan ve sakatatlar dağılıyor. Etrafında her hangi bir koruma duvarı bulunmayan kesim alanına kedi, köpek gibi her türlü etobur hayvan girebiliyor. Sağlığı tehdit ettiği gibi çevreyi de tehdit eden bu duruma, vatandaş çözüm istiyor.

KAN VE SAKATAT ARTIĞI

Satış için burada kaçak kesim yapanlar, hayvanın iç organlarını etrafa yayılacak şekilde istiflerken, kedi ve köpeklerin müdahalesiyle de her taraf kan ve sakatat artıkları içinde bulunuyor. 

Kesim yapılan bölgenin içinde ayrıca araç yolu geçiyor, oluşan toz çatallara asılan etlere de bulaşabiliyor.

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Açıkta ve kötü koşullarda yapılan kesimlerin etrafa büyük bir koku yaydığı ve yakın bölgelerdeki vatandaşların dahi kokudan olumsuz etkilendikleri belirtiliyor.
Mahalle sakinleri, çevrede kötü bir görüntüye de yol açan bu durumun ortadan kalkması için yetkililerden çözüm bekliyor.   Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi