“KAÇAK BAHANE OLMAMALI“

Van kamuoyunda büyük bir beklenti yaratan ve 2013 yılında Türkerler Holding tarafından alınarak özelleştirilen VEDAŞ'ın elektrik kesintilerine ve yanmayan sokak lambalarına çare bulamaması dikkat çekiyor. Van'ın merkez mahalleleri bile, ak

VAN 15.08.2015 11:32:31 0
“KAÇAK BAHANE OLMAMALI“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Yaz - kış elektrik kesintilerinin bitmediği Van'da merkez mahallelerde yanmayan sokak lambaları vatandaşları isyan noktasına getirdi. Birçok mahallede sokakların karanlığa teslim olduğu görülürken, vatandaşların akşam saatlerinde karanlık nedeniyle sokaklara çıkamadığı bildirildi. 2013 yılında Türkerler Holding tarafından alınarak özelleştirilen VEDAŞ, Van'ın aydınlatma sorununu bir türlü gideremezken, tüm arıza ve ihbarlara 24 saat hizmet verebileceği bir çağrı merkezini hala kuramamış olması da dikkat çekiyor. Bu duruma sitem eden vatandaşlar, son günlerde sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını belirterek, yanmayan sokak lambaları nedeniyle de akşam saatlerinde sokakların karanlığa gömüldüğünü belirtti.

'ÇÖZÜM YOK'
Yaz aylarında bile birçok mahallede yaşanmaya devam eden elektrik kesintileri kışın Van merkez mahalleleri başta olmak üzere kentin birçok yerinde yoğun bir şekildeyaşanıyor. Sıkça yaşanan elektrik kesintilerinin yanı sıra yanmayan sokak lambalarına da çözüm bulunamaması can sıkıyor.

"KAÇAK BAHANE OLMAMALI"
Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, 2013 yılında Türkerler Holding tarafından alınarak özelleştirilen VEDAŞ'ın sorunlarını çözemediğini belirtti. VEDAŞ özelleşmesine rağmen sorunlarının artarak devam ettiğini ileri süren vatandaşlar, "VEDAŞ kaçak bahanesi altına sığınmasın" ifadelerini kullandı. 
Akşam saatlerinde yanmayan sokak lambaları nedeniyle sokağa çıkamadıklarını da dile getiren vatandaşlar VEDAŞ yetkililerinin biraz daha duyarlı olması yönünde çağrıda bulundu. Öte yandan bir sorun ve sıkıntı karşısında 'Alo 186' elektrik arıza hattını aradıklarını ama karşılarında muhatap bulamadıklarını da belirten vatandaşlar, çağrı merkezinin de biran evvel kurulması gerektiğini de hatırlattı.