Judocular başarı ile döndü

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Müsabakalarına katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo takımı sporcuları farklı kategorilerde Türkiye ?

VAN 7.04.2015 15:46:42 0
Judocular başarı ile döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Judo Federasyonu tarafından Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 17 ilden 190 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Müsabakalarına 6 sporcu ile katılan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo takımı sporcularından 38 kg Ejder Toktay, 73 kg Mustafa Ayhan Türkiye Birincileri olurken, 55 kg Sinan Tayyan Türkiye İkincisi,  42 kg ise İsa Hindi’nin Türkiye Üçüncülüğünü elde ettiği Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Müsabakalarına ilk defa katılan, Vanlı Judocular aldıkları başarılar ile takım halinde de Türkiye Üçüncülüğünü elde ettiler.
Kuşadası Uğur İnan Spor Salonunda yapılan ödül töreni sonunda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Rakip Aslan “Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Judo Federasyonumuz tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final Müsabakalarında Van adına ilk defa Türkiye Final Müsabakalarında mücadele ettik. Bu final müsabakalarında ilimiz adına yarışmak için ilk olarak, Bitlis ilimizde yapılan grup müsabakalarında takım halinde birincilik, Daha sonra Van’da yapılan Yarı Final Müsabakalarında takım halinde ikincilik ve son olarak da Aydın Kuşadası’nda yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Final Müsabakalarına katılan 6 sporcumuzdan iki sporcumuz kendi kilolarında Türkiye Şampiyonu, bir sporcumuz Türkiye İkincisi ve bir sporcumuzda Türkiye Üçüncüsü oldu. Sporcularımızın aldıkları bu başarılardan sonraki bir başarımızda, Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Final müsabakalarında takım halinde Türkiye Üçüncülüğü kazandık. İlimiz adına bu güzel dereceleri kazanarak bu güzel mutluluğu bizlere yaşatan sporcularımızı bir kez daha kutluyoruz. Buradan il müdürümüz Nevzat İnanç’a da bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi