Jandarma'nın 179. yılı kutlandı

Jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü, gün boyu süren etkinliklerin ardından İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen töreni takiben, Ramazan'ın son gününde verilen iftar yemeği ile sona erdi.

VAN 18.06.2018 10:46:11 0
Jandarma
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Vali Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu'nun yanı sıra il protokolünün de katıldığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Zorluoğlu, jandarma teşkilatının kurulduğu günden itibaren vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliğinin sağlanması hususlarında özverili çalışmalar sergilediğini söyledi.
Van’da görev yaptığı bir yıl içerisinde tam anlamıyla huzur ortamının sağlanmasının memnuniyet verdiğini anlatan Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:
“Hakikaten bugün Van’da halkımızın gündeminden terör, terör hadiseleri, kan, gözyaşı, ölüm çıkmışsa, bunda başta jandarma teşkilatımız olmak üzere emniyet kuvvetlerimiz, askerlerimiz ve güvenlik korucularımızın çok önemli bir rolü vardır. Bugün anneler, artık birkaç sene öncesinde olduğu gibi çocuklarını sabahleyin okula, işe gönderirken endişe etmiyor. Bugün artık esnafımız sabahleyin dükkanını açtığında ‘acaba birkaç saat sonra birileri gelip bana zorla kepenk mi kapattıracaklar?’ diye bir endişe taşımıyor. Bugün artık bu şehre turizm, sanayi yatırımı yapmak isteyen insanlar, ‘ben acaba terör örgütü baskısıyla mı karşılaşacağım, benden haraç mı istenecek, başıma bir hal mi gelecek?’ diye tereddüde düşmüyor.”
Gelinen noktada Van’ın artık bir huzur şehri olarak anıldığını ve bu yönde de bir algı oluştuğunu belirten Vali Zorluoğlu, “Huzur ortamının meyvelerini almaya başladık. Önceki yıl kenti 500 bini yabancı olmak üzere 1 milyon 300 bin kişi ziyaret etti. Bu sene de turist akını devam ediyor. Turizmdeki canlılık kentin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Sanayi anlamında da önemli hatay escort yapıldı. Tarıma, hayvancılığa da yavaş yavaş canlılık gelmeye başladı. Bu sene Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Van’ın yaylalarının tamamını çiftçilikle uğraşan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Bütün bu gelişmeler, güzellikler esasında huzurun üzerine inşa ediliyor. Bu huzur ortamının sağlanmasının temelinde bugün 179. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız jandarma teşkilatımız var. Güvenlik korucularımız ve halkımızın desteği, hükümetimizin bu konudaki kararlı tutumuyla bize sağladıkları ve sağlayacakları birçok ilave destekle, Allah’ın izniyle terörle mücadelede sonuna kadar gideceğiz. İlimiz kırsalında ve şehir merkezinde bir tek terörist kalmayıncaya kadar da bu mücadeleyi devam ettireceğiz. İnşallah bu huzur ve güven ortamı üzerine çok daha büyük güzellikler inşa edeceğiz” diye konuştu.
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan da jandarma teşkilatının milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması hususundaki hizmetleriyle halkın her zaman takdirini kazandığını söyledi.
Kurulduğu günden bu yana gece gündüz demeden halkın hizmetinde olan jandarma teşkilatının bundan sonra da halka hizmet etmeye devam edeceğini anlatan Tuğgeneral Özfidan, “Van İl Jandarma Komutanlığı, Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’nun sevk ve idaresinde son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda 32 teröristi etkisiz hale getirdi. 1 ton 55 kilo eroin, 2,5 ton esrar, 3,5 milyon paket kaçak sigara, 5 ton tütün, 19 ton çay, 10 ton akaryakıt ele geçirildi. 3 bin 904 kaçak şahıs yakalanıp, haklarında yasal işlem yapıldı” dedi.
Valilik koordinesinde yürütülen “Van’ın Saklı Çiçekleri” projesi kapsamında ilçelerde öğrenim gören başarılı öğrenciler için gezi programları düzenlediklerini aktaran Özfidan, bu kapsamda 300 öğrenciyi de komutanlıkta ağırladıklarını paylaştı.
Okuma yazma seferberliği kapsamında eğitim alan askerlere sertifikalarının verildiği programda, Van Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, jandarma timleri, bomba ve uyuşturucu arama köpekleri ile bomba imha robotunun gösterileri beğeniyle izlendi.
179. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri, jandarma personeli ve eşleri ile protokol üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı iftar yemeğiyle sona erdi. / M.Selim Kurt/Prestij Haber Merkezi

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi