İzmirli tur operatörleri Van’a geliyor

Bir süre önce çoğunluğu İstanbul'dan olmak üzere Van'a gelen ve bölge gezisi düzenledikten sonra Van Gölü havzasını da tur listelerine koyan acente sahipleri ve tur operatörlerinin ardından, bugün de İzmir'den tur operatör

VAN 22.02.2019 11:37:27 0
İzmirli tur operatörleri Van’a geliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, VAHATUDER’in organizasyonu ile İzmir’deki 15 acentenin kadın operatörleri bugün Van’da olacak.
Kadın operatörler, 22-24 Şubat tarihleri arasında Van ve Doğubayazıt’taki tarihi ve ören yerlerini gezecek. Tur operatörlerinin Van ve bölge izlenimlerinin ardından, Van ve havzasını da tur organizasyonu kapsamına almaları bekleniyor.

İLK GÜN PROGRAMI

Gezi programına göre, bugün saat 14.00’te Ferit Melen Havalimanında karşılanacak olan konuk kadın operatörler, öğlen yemeği ardından Van Kalesi ve burada bulunan savat gümüş, kilim atölyeleri ile kedi evi ve eski Van evlerini gezecek, daha sonra ise Edremit’teki Hilton Otel’de verilecek akşam yemeği ardından saat 19.00’da programa dair sunumlar yapılacak.

DOĞUBAYARIT’A GEÇİLECEK

Kadın operatörler, 23 Şubat günü de, rehberler ve İstanbul’dan gelen iki gazeteci eşliğinde önce Muradiye Şelalesi’ne gidecek. 

Buradan Çaldıran Ovası’nı izleyecek olan grup daha sonra Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine geçerek, İshak Paşa Sarayı ve Ahmedi Hani Türbesi’ni ziyaret edecek.

AKDAMAR GEZİSİ

İzmir’deki seyahat acentelerinin kadın operatörleri 24 Şubat günü ise, Edremit’teki Sütçü tesislerindeki Van kahvaltısı ardından, Gevaş’taki Grand Deniz Tesisleri’nden tekne ile Akdamar Adası’na geçecek. 
Akdamar Adası ile Akdamar Kilisesi’ni gezecek olan kadın operatörler, saat 14.00’te Ferit Melen Havaalanı’ndan İzmir’e uğurlanacak.

“AMACIMIZ HAVZAYI TANITMAK”

Düzenlenen gezi programıyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, amaçlarının Van havzasını tanıtmak olduğunu söyledi.

Daha önce de benzer bir tur planladıklarını belirten Tunçdemir, şunları söyledi:

“İlkini geçtiğimiz Kasım ayında yapmıştık, bu ikincisi oluyor. O zaman İstanbul’dan getirttik tur operatörlerini, şimdi de İzmir’den geliyorlar. Gezecekler, görecekler, misafir edeceğiz. Van, turizm sektöründe sıkıntılar yaşıyor. Amacımız Van’ı tanıtmak, havzayı tanıtmak, Van turizmine, bölge turizmine katkıda bulunmak. Ama 2019 yılından çok umutluyum. 2019 yılı Van turizmi açısından verimli bir yıl olacak, o inançtayım.”

KATKIDABULUNANLAR

Tunçdemir, organizasyona katkıda bulunanları da şöyle sıraladı:

“Van TSO, VAHATUDER, Hilton Otel, Ayanıs Turizm, SunExspres, Sütçü-Edremit, Atasoy Gümüş, Grand Deniz Tesisleri, Maciter Taşımacılık, Er-Koç Restoran, Doğubayazıt Ararat Restoran, rehber Ebru Uman. Bunlar da organizasyonumuzda destek olanlar.” Özel Haber: Adil HARMANCI 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

İzmirli tur operatörleri Van’a geliyor