İzmirden Gelip Vanda Ameliyat Oldu

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yaptığı başarılı hizmetler sonucunda Türkiye’nin en batısından bile hasta kabul ediyor.

VAN 15.04.2014 16:14:03 0
İzmirden Gelip Vanda Ameliyat Oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yaptığı başarılı hizmetler sonucunda Türkiye'nin en batısından bile hasta kabul ediyor. Bir zamanlar büyükşehirlere hasta sevki yapan Van, artık büyükşehirlerden hasta kabul ediyor.

İzmir'in Bornova ilçesinden gelen Aylin Taş, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde halk arasında 'tüp mide' olarak bilinen 'Laparaskopik Vertical Sleeve Gastrektomi' ameliyatı oldu. Hastane olarak bölgedeki 7 ile hizmet vermenin dışında Türkiye'nin önemli merkezlerinden de artık hasta kabul ettiklerini belirten Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Mehmet Kadir Bartın, "Hastane olarak Van ile birlikte çevredeki 7 ile, yaklaşık 3,5 milyon nüfusa hizmet vermekteyiz.

Sadece Van ilinden değil, bölgedeki birçok merkezden, hatta ülke dışından İran, Irak ve Ermenistan'dan bile hastalarımız oluyor ancak Türkiye'nin en batısından, İzmir'den ilk defa hasta misafir ediyoruz. Hastamızın İzmir'den geliyor olması, bizim için biraz daha anlamlı. Bu konuda bizi tercih etmesi, hastanemizi tercih etmesi, bize ayrıca gurur veriyor" ifadelerini kullandı. Operasyon sırasında hastanın uyumunun önemli olduğuna dikkat çeken Bartın, "Ameliyat gayet güzel, istediğimiz şekilde ve herhangi bir komplikasyon gelişmeden sonlandırıldı. Bu konuda hasta uyumu mükemmeldi" şeklinde konuştu.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doğuya hizmet veren bir hastaneyken, Türkiye'nin batısından bir hastanın gelip Van'da ameliyat olmasının çok önemli bir durum olduğuna vurgulayan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Muzaffer Önder Öner ise, "Hastamız İzmir'den geldi. Bu bizim için sevindirici ve onur verici bir şey. Bizi tercih ettiği için kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. İnşallah hastanemiz, Türkiye çapında daha fazla ile ulaşmaya çalışacak. Bu konuda bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeter ki imkanlar güzel olsun. Biz her şeyi yapmaya hazırız.

Hastanemizin fiziki şartları da buna müsait. Türkiye'nin her yerinden vatandaşlar gelip gönül rahatlığıyla burada ameliyatlarını olabilirler" dedi. İzmir'den gelip Van'da tüp mide ameliyatı olan Aylin Taş adlı vatandaş da internette çok araştırma yaptığını ve bu araştırmalar doğrultusunda Van'ı tercih ettiğini belirterek, "Araştırmalarım esnasında nette Dr. Muzaffer Önder Öner ile Dr. Mehmet Kadir Bartın hocalarımın röportajlarını gördüm. Daha sonra Muzaffer hocayla telefonla görüştüm. Normalde 24 Nisan'da buraya gelip ameliyat olacaktım ancak geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle Van'a erken gelmek zorunda kaldım. Cumartesi günü Muzaffer hocamla görüştükten sonra perşembe günü ameliyata alındım. Şu an gayet iyiyim. Yürüyebiliyorum, suyumu içebiliyorum. Hocalarıma ve hastane personeline gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.