İZLE-Faruk Alpaslan adaylığını açıkladı zehir zemberek sözler sarf etti

SS Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

VAN 28.10.2021 12:06:11 0
İZLE-Faruk Alpaslan adaylığını açıkladı zehir zemberek sözler sarf etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yerel ve yaygın basın mensupları ile toplantıda bir araya gelen Faruk Alpaslan, adaylığını açıklamadan önce kendisi hakkında ortaya atıldığını söylediği bir takım iddialara cevap verdi. Alpaslan, Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını kaybettikten sonra yeni gelen yönetimin, "odanın borç batağında bırakıldığı" söylemlerinin asılsız olduğunu belirtti.
İddialara cevap veren Faruk Alpaslan, kendi döneminde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) 11.07.2013 tarihinde alınan resmi belgede 6.961,16 TL borç bulunduğunu, yine 11.07.2013 tarihli resmi belgede ise vergi dairesine, vergi borcunun bulunmadığını söyledi. Yeni yönetimin ise odayı borçlandırdığını söyleyen Alpaslan, 26.07.2021 tarihi itibari ile vergi dairesine toplam 756.647,37 TL borç bulunduğunu, SGK’ya ise toplam 1.118.488,21 TL borç bulunduğunu dile getirdi.

“ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Hakkında ki iddialara cevap verdikten sonra Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Faruk Alpaslan, “Geçmişimden bugüne ailemden aldığım terbiye, ailemle birlikte yapmış olduğum işler için alnım açık, veremeyeceğim hesap yok, ben resmi belgelerle konuşuyorum”dedi. Alpaslan: “Van, Doğu Anadolu Bölgesinde nüfus oranı ile en büyük ilimiz. Kentimiz hızla gelişiyor, esnafımız hızla büyüyor, esnafımızı kayıt altına almamız gerekiyor, bunlara istihdam sağlamamız gerekiyor. Devletin sunmuş olduğu bütün imkanları onlara sunmamız gerekiyor. Barış, kardeşlik, hoşgörü ile helal rızkımızı çocuklarımıza götürmek bizim en büyük şiarımız olmalı. Ben bu enkazı düzeltmek için, bir batağı kurtarmak için, kurtaracağıma inandığım için yönetime talibim. Hiçbir siyasi partiye mensup olmaksızın, siyaseti tamamen kenara bırakıp, sadece esnaf ve sanaatkârımın ekmek davası, çocuklarının rızkının bekçisi olmak için bu dönem Şoförler Odası Başkanlığına adayım”dedi.
Bu arada Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlık seçimlerinin 2022 yılının Ocak ayında yapılacağı belirtildi.