İzahı zor!

Depremden sonra Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışı da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katıldığı bir programla yapılan ‘Van Şişli Öğretmen Evi'nin arka tarafındaki manzara görenleri şoka uğratıyor.

VAN 8.02.2013 11:38:00 0
İzahı zor!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Eğitim camiasının üst düzey yetkililerinin ve öğretmenlerin mekanı ve uğrak yeri olan Öğretmen Evi’nin arka tarafındaki çöp yığını, “Bu kadarına da pes” dedirtecek cinsten.
Depremden sonra yıktırılan Maraş Caddesi üzerindeki Ticaret Lisesi’nin yerine Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan Şişli Öğretmen Evi bir süre önce hizmet vermeye başladı. Ön cephesinden bakıldığı zaman mimarisi ve estetikliği ile dikkatleri çeken öğretmen evinin arka tarafında ise oluşan çöp yığını şaşkınlık yaratıyor.
Van’ın eğitim sisteminin bir yansıması gibi değerlendirilen Öğretmen Evi arkasındaki çöp yığını, ‘ön tarafa aldanmamak’ gerektiğini gösteriyor. Van eğitim sisteminde de birçok şey yapılmış ve birçok çalışma varmış gibi gösterilirken, sınavlarda alınan başarısız sonuçlar ve Van’ın sıralamarda diplerde yer alması durumun hiçte anlatıldığı gibi olmadığını ispatlamaya yetiyor.
Eğitim camiasının mekanındaki bu çirkin tablonun izahı zor gözükürken, çöp yığınının Milli Eğitim Camiasının dikkatini çekmemiş olması, ya da çekmişse bile çirkinliğin aynı şekilde devam etmesinin önüne geçilmemiş olması yoruma gerek bırakmıyor...
Haber: Umut TARHAN