İstihdama yönelik çalışmalar arttırılacak

Van’da 4.Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

VAN 30.10.2018 15:45:45 0
İstihdama yönelik çalışmalar arttırılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’da 2018 yılı 4.Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven başkanlığında gerçekleştirildi. 

2018 Yılı İşgücü Eğitim Planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda İl İstihdam Yürütme Kurulu tarafından oluşturulan gündem maddeleri görüşüldü. 

Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven yaptığı açıklamada, Van’da istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Mesleki eğitim kurslarının önemini belirten Vali Yardımcısı Baygüven, Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen istihdam garantili kurslar ile mesleki eğitim kurslarının  artırılarak düzenlenmeye devam edeceğini, yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik açılan bu kursların çok önemli olduğunu söyledi. Toplantıda daha sonra Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Salih Serçe tarafından 2018 yılı faaliyetleri hakkında kurula bilgi verildi.

2018 yılı Eylül ayı sonu itibariyle İşkur vasıtasıyla özel sektör eliyle 3040 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Müdür Serçe, mesleki eğitim ve işbirliği geliştirme protokolü kapsamında düzenlenen istihdam garantili kursların işverenler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Serçe daha sonra, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında ilave istihdam teşvikleri, “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” (MEGİP) "İş’te Anne Projesi", “İşe İlk Adım Projesi” ve destekler hakkında kurula bilgi verdi. 

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinden Şube Müdürü Murat Çevik de, kurula Mesleki Eğitimin problemleri ve çözüm önerileri hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantı, denetim raporlarının görüşülmesi ile katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmalarıyla sona erdi. / Prestij Haber Merkezi

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi