İstediği Takımı Maddi Sıkıntılar Yüzünden Kuramadı

B.Vanspor Teknik Direktörü Sönmez takım olarak sezona çok geç başladıklarını ve maddi açıdan önemli problemler yaşadıklarını söyledi.

VAN 19.09.2013 10:44:19 0
İstediği Takımı Maddi Sıkıntılar Yüzünden Kuramadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Takım olarak sezona çok geç başladıklarını belirten Cahit Sönmez, gerek zaman yetersizliği, gerekse de maddi açıdan önemli problemler yaşadıklarını söyledi.

Ben geldiğimde transfer edilebilecek futbolcuların büyük bölümü başka takımlara gitmişti diyen Sönmez, "Almak istediğimiz bazı futbolcularlaysa maddi açıdan anlaşamadık, dolayısıyla istediğim takımı kuramadım" ifadelerini kullandı.

Bugün transfer yapma şansınız olsa kaç futbolcu transfer ederdiniz sorusuna da oldukça net bir cevap veren Cahit Sönmez: "Takıma 5 futbolcu daha transfer etmek isterdim, çünkü kadro olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

Roberto Carlos'U Van'A GETİRMEK İSTİYORDUK

Takım olarak fiziki açıdan henüz istenilen noktada olmadıklarını da söyleyen Cahit Sönmez, haftalar ilerledikçe eksiklerimizi kapatıyoruz. Çok daha iyi bir noktaya geleceğiz dedi.

Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçına da değinen Sönmez: Aslında takım olarak Sivasspor çıksın istiyorduk. Çünkü Roberto Carlos'u Van'a getirmek istiyorduk. Ancak Manisaspor da çok prestijli bir takım. Kazanırsak gruplara kadar yükselebiliriz diyerek takımına olan güvenini ortaya koydu.

BÜTÇE 2,4 TRİLYON

Programın bir diğer konuğu olan futbol şube sorumlusu Çetin Berge'yse: "Yönetici olmadan önce takımı tribünden izlerdim ve birçok noktayı eleştirirdim. Şimdi ben bu işi yapıyorum. Onun için bu işi çok daha özenli yapmam gerekiyor" dedi. "Bu sezonki bütçenin ne kadar olduğu sorusunu da net bir şekilde açıklayan Berge," Bu sezonki bütçemizi yaklaşık olarak 2,4 trilyon olarak belirledik. Geçen sezonki bütçenin çok daha altında bir bütçeyle yola çıktık" ifadelerini kullandı. Geçmişte olduğu gibi deplasmanları bir tatil yeri olarak görmediklerini söyleyen Berge deplasmanlara sınırlı sayıda yöneticiyle gittiklerini söyledi.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ

Eleştiri konusuna da değinen Sönmez ve Berge ikilisi:" "Eleştiriye her zaman açığız. Bugün iyi bir durumdayız; ama yarın takım olarak beklenen neticeleri alamazsak o zaman eleştiriler gelecek. Bugün nasıl eleştiriye açıksak yarın da açık olacağız. Ancak yapılan eleştirilerin de yapıcı olması gerekir" yorumunu yaptılar. B.Vanspor'a destek beklediklerini de belirten ikili Van'ın ileri gelenleri ve iş adamlarından da destek istediklerini vurguladılar.

Van Bölge Gazetesi- Emre An