İşte Gülen grubunun ihanet dolu serüveni!

Takvim Gazetesi yazarı Ergün Diler, 'Son çete' olarak tanımladığı Gülen grubunun serüvenini anlattı. Hareketin başından itibaren ihanet içinde olduğunu söyleyen Diler, 'Keşke böyle olmasaydı!' dedi.

VAN 19.02.2014 11:57:36 0
İşte Gülen grubunun ihanet dolu serüveni!
Tarih: 01.01.0001 00:00

İşte Diler'in yazısı:

Türkiye ileride çok daha iyi analiz edilecek değişik bir zaman diliminden geçiyor! Birkaç yıl sonra bu dönemin filmleri, dizileri, şarkıları yapılacak. Kitapları yazılacak!

Ama şimdi hepimiz "neler olduğuna" kafa yoruyoruz!

Nereye gittiğimizi, finalde bizi neyin beklediğini bilen çok az!

Gelin isterseniz ortaya saçılan bunca TAPE arasında seyahatimizin SON DURAĞINA doğru gidelim...

Ama önce nereden gelindiğini hatırlayalım...

Öyle ya "SON ÇETE" denilen yapının serüvenini bilmeden geleceği okumak hiç kolay değil!

Fethullah Gülen, İzmir Kestanepazarı'nda doğdu!

Erzurumlu'ydu ama hareket , benim çocukluğumda CİNLİ KÖŞK olarak bildiğim semtte filizlenmişti! Gülen gerçekten İslam'ın peşinden giden ve eğitimin önemini kavramış bir isimdi!

DEVLETE SIZMAYI İLKE EDİNMİŞTİ

Çok söylenmez ama ta başından beri DEVLETE SIZMAYI ilke edinmişti hareket ! Bu amaçla başörtüsü çıkarılabilir, içki içilebilir, küpe takılabilir, kot giyilebilir, açık seçik kadın fotoğraflarının yer aldığı dergiler okunabilir, ateist arkadaşlıklar kurulabilir hatta dinle imanla ilgili sorulara kayıtsız kalınıp, yanlış cevaplar verilebilirdi!

Yani SIZMANIN önünde bir engel yoktu! Devlet peşlerinde olduğuna göre onlar da kılık değiştirebiliyordu!

Gülen, Kestanepazarı'ndaki hareketi Nurettin Veren, Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi, İlhan İşbilen, Ali Candan, Halil İbrahim Uçar, Mehmet Kadan, Kemalettin Özdemir, İsa Saraç, Necdet Başaran ve Zafer Ayvaz gibi isimlerle başlattı!

Türkiye'de en çok rastlanan EŞİTSİZLİK herkesin başına geldiği için hareket kısa zamanda serpildi! Okul ve eğitim ülkenin kanayan yarasıydı!

DEVLETİN YAPAMADIĞINI YAPTILAR

Cemaat eğitimdeki eşitsizliği bileğinin gücüyle kendi lehine çevirdi! Okullar , evler, hayatlarından vazgeçen abiler, ablalar ÇOCUK yetiştirmek için hizmet veriyordu! İNSANIN önemini iyi kavramışlardı! Devletin yapamadığını onlar yapıyor, hizmet suya atılan taşın yarattığı halkalar gibi gittikçe büyüyordu!

Onlar büyüdükçe şimdi ORTAK oldukları ortaya çıkan MERKEZ MEDYA ve arkalarındaki PATRONLAR ateş püskürüyordu!

Özellikle 28 ŞUBAT'ta bu tavan yapmıştı!

Öcalan, PKK lideri olarak Türkiye'ye teslim edilirken bir güç GÜLEN ve beraberindeki birkaç kişiyi PENSİLVANYA'ya çekiyordu!

Aslında olay burada başlıyordu!

Çünkü manşetlerle saldıranların arkasındaki güç, ta o zamanlarda STV'ye reklam veriyordu! Büyük ihtimal Gülen ve ekibi bilmese de birileri kollarını açarak karşılamaya hazırdı!

Hem de Atlantik'in diğer ucunda!

Ama bir sorun vardı!

Fethullah Gülen giderek büyüyen yapıyı tek başına yönetebileceğini düşünüyordu! 140 ülkede okul açmak, öğretmen göndermek, ilişkileri kurup yeşertmek, para aktarmak, mali tablo oluşturmak, tayinleri ayarlamak gibi çok ama çok zor olan konuların bir TEK KİŞİ ile aşılması mümkün değildi!

Matematiğe aykırıydı!

Ama birileri ısrarla Amerika'da yaşamak zorunda kalan Gülen'e "Siz olmazsanız çökeriz!" mesajı veriyordu!

Oysa perde arkasından hareketin yüzde 20'sine bile Gülen'in el atması engelleniyordu! Yapı, çok az kişi bilse de Gülen'in fiilen elinden çıkmıştı! Ama başlangıçtaki amaçları devlete, millete hayırlı çocuklar yetiştirmek ve İslam'ın ışığından kopmadan ilerleyecek olan yapı, içlerine "girenleri" göremedi!

Birkaç kişi fark eder gibi olduysa da iş işten geçmişti artık!

Öcalan'ın verilip, Gülen'in alınması operasyondu! Nurettin Veren ile 56 gün TAKSİDE sabahlayan Gülen için aslında hiçbir tehlike yoktu! Etrafında oluşturulan hava tamamen yapaydı! O AKIL kaçmasını istedi, sonra da adres gösterdi!

Çünkü günü geldiğinde bilmeden ve istemeden de olsa KULLANILACAKTI!

Bu hiç değişmeyen kuraldı!

GÜLEN'İN ÜLKEYİ TERK ETMESİ SAĞLANDI

Aslında devletin çok önceleri hem Gülen'i, hem yapıyı uyarması gerekiyordu! Ama operasyonu anlayacak AKIL Ankara'da yoktu! 28 Şubat'ta yayınlanan KASETLERLE Gülen'in ülkeyi terk etmesi sağlandı!

Ülkeyle ve devletle ilişkisi kesildi! Artık aracılar ve şimdi ortaya çıkan telefon konuşmaları dışında başka iletişim yolu kalmıyordu!

Yollar tıkanınca cemaate SIZMALAR artıyordu! Bu da asla ve kat'a onların anlayamayacağı bir şekilde yapılıyordu!

Çünkü Gülen, toplam değeri 10 milyar doları bulan okulları ve nakit olarak dönen 3.5 milyar doları yönetebilecek biri değildi! İşi bu değildi!

Cemaate gönül veren herkes, değirmenin ceplerinden çıkanla döndüğünü zannederken, aslında paranın büyük kısmını, TÜRK bir PATRON ile New York'ta yaşayan büyük sermaye veriyordu!

PARA onlardan geldiği anda komuta onlara geçmişti! Artık BÜYÜK TÜRKİYE için yola çıkan hareket başkasının hizmetine girmişti! Ama yapının bunu içeriden görmesi hiç kolay değildi! Otomobilin içinde oturup tekere batan çiviyi görmek gibi bir şeydi bu! Pensilvanya'ya gelen ve dünyada sözü geçen işadamlarının bir anlamı olmalıydı! Ama göremediler! Anlamadılar!

ORADA BÜYÜK SAYGI GÖRÜYORDU

Türkiye'ye dönemeyen Gülen, orada büyük saygı görüyordu!

Gerçekten randevu alınması mümkün olmayan PATRONLAR Gülen'in ayağına gidiyordu!

Gurur okşayıcı olan aslında tehlikenin ta kendisiydi!

Çünkü İNGİLİZLER'in yönettiği sermaye ve akıl, işgal edemedikleri yapılara sızar ve kontrol ederlerdi!

Cemaatin başına da gelen buydu!

İNGİLİZLER CEMAAT'E YAPIŞIP YÜRÜDÜLER

İngiliz aklı Türkiye'de aradığı gücü yükselen cemaatte bulmuştu! Ona yapışıp yürüdüler! Parayı da hiç esirgemediler!

Ancak dolarları yağdıranlar günü gelince HİZMETİ yanlarında görmek isteyeceklerdi!

OSLO görüşmelerini sızdıran İngiltere ilk olarak HİZMETİ orada kullandı! 200 yıldır yönettikleri ORTADOĞU'nun TÜRKLER'e geri dönmemesi için Kürtler'le köprünün atılması şarttı! Denediler! KCK operasyonları, 7 Şubat MİT krizi gibi girişimler hep Türkiye'yi büyütmeye odaklanan HAKAN FİDAN'ı ve ona görevi veren Erdoğan'ı bitirmeye yönelikti!

İngiltere Ankara'dan rahatsız oluyor, ancak cemaat ERDOĞAN'ı bile alacağını umuyordu! Zaten Emre Taner, Afet Güneş ve Hakan Fidan, İLKER PAŞA gibi alınmış olsaydı Erdoğan'ın söyleyeceği hiçbir söz kalmayacaktı!

DİREKTEN dönüldü! Ama operasyonlar hız eksiltmedi! Gezi'de arka planda kalınsa da 17 Aralık'ta net olarak ortada olan cemaatin savcıları ve hakimleriydi! Bu ekip ULVİ bir şey yaptıklarına inanarak geliyordu!

Erdoğan gitmesi ve indirilmesi gereken bir unsurdu! Adeta yemin edilmişti!

Belli ki arkalarındaki güce verilen bir söz vardı! Ve o güç de "Yürüyün arkanızda biz varız!" diyordu!

New Yorklu patronların Pensilvanya'ya akması İSTANBUL'u harekete geçirmiş ve uçağına atlayan ünlü simalar ABD'ye gidip bağlılıklarını bildirir olmuştu! Özel jetlerin biri iniyor, biri kalkıyordu! Varoluşlarından beri LAİKÇİ veKEMALİST olan İSTANBUL SERMAYESİ, İRTİCANIN KALESİ olarak gördükleri Gülen hareketi ile iç içeydi!

Paraysa para, destekse destek veriyordu!

Artık cemaat için de, İstanbul sermayesi için de geçer akçe PARA olmuştu! İdeolojiler kaldırılıp atılmış "PASTA nasıl paylaşılıra" gelinmişti!

Ve bu ittifak Erdoğan'ı götürüp yerine kendi isimlerini getireceğini sanmıştı!

İşte güç sarhoşluğu böyle bir şeydi!

Yanıldılar! Devlet kenetlendi! Ve düğmeye basıldı!

Gülen yanıbaşında görev yapanlardan bile haberdar değildi!

Günü gelince konuşulanlar ortaya çıkacaktı! Ama Erdoğan'ı indireceklerini düşündükleri için telefonda bile rahatça sohbet ediyorlardı!

Herkesi dinleyenler, birileri tarafından dinlenebileceklerini akıl edemiyordu!

Dünyadaki dengeyi ve gidişatı okuyamayan İstanbul sermayesi ile Gülen kolkola girdi! Devleti ele geçirmek için hamle yaptı!

Geri tepti!

Arkası da gelecek!

Tasfiyeler yaşanacak!

Sermayenin bir kısmı özür dileyip kendini affettirecek!

40 yıldır binbir emekle yürüyen cemaat ise maalesef tükenecek!

Kestanepazarı-Pensilvanya kader hattı!

Filmini çekseniz kimse inanmaz!

Ama gerçek bu!

Keşke böyle olmasaydı!

Bu haber 4,797 kez okundu.