İstanbuldan Başkaleye Yardım Eli

Şişli'de eğitim veren Özel Yeni Okul İlkokulu öğrenci ve idarecileri, kendilerine kardeş okul olarak seçtikleri Van'ın Başkale ilçesine bağlı Erenler Mezrasındaki öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

VAN 4.04.2014 21:06:17 0
İstanbuldan Başkaleye Yardım Eli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şişli'de eğitim veren Özel Yeni Okul İlkokulu öğrenci ve idarecileri, kendilerine kardeş okul olarak seçtikleri Van'ın Başkale ilçesine bağlı Erenler Mezrasındaki öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi gönderdi. İstanbul Şişli'de faaliyet gösteren Özel Yeni Okul İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, Başkale ilçesindeki Erenler mezrasında bulunan öğrenciler için bir yardım kampanyası başlattı. Kısa sürede velilerin de desteğiyle toplanan yüklü miktardaki giyim ve kırtasiye malzemeleri İstanbul'dan öğrencilerin kendilerine kardeş okul olarak seçtiği Erenler İlköğretim Okulu öğrencilerine gönderildi.

İstanbul'dan gönderilen malzemeleri teslim alarak mezradaki öğrencilere ulaştıran Fatih Ortaokulunda görevli öğretmenler, okuldaki öğrencileri tek tek giydirerek sevinçlerine ortak oldu. Mezrada bulunan 60 öğrenciyi tek tek giydiren ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtan öğretmenler, gösterdiği anlamlı yardımdan dolayı Özel Yeni Okul öğrenci ve yöneticilerine teşekkür etti.

Mezralarında eğitim gören öğrencilerin tamamına yakınının maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu, çoğunun giyecek ayakkabısının olmadığını belirten Erenler İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Levent Yiğit, bazı öğrencilerin uzun zaman sonra ilk kez yeni kıyafet giyinmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı. İstanbul'dan gelen yardımların Türkiye'deki kardeşliğin de bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Yiğit, kampanyaya destek veren tüm öğrenci, öğretmen ve idarecileri tebrik etti.